Φωτογραφία: Intime

ΕΠΟ

Στροφή 180 μοιρών από την ΕΠΟ στο θέμα της Ένωσης Διαιτητών/ΟΔΠΕ

06.06.24 | 23:38

Γράφει: Θάνος Μπλούνας

Έκπληξη προκαλεί το έγγραφο που εστάλη από την ΕΠΟ στην Ένωση Διαιτητών / ΟΔΠΕ, το οποίο φέρει την υπογραφή του επικεφαλής της νομικής διεύθυνσης, Ν. Μπάρτζη, ενώ το διαβιβαστικό φέρει την υπογραφή του απερχόμενου εκτελεστικού διευθυντή, Ι. Φιλιππούση

Στο έγγραφο η ΕΠΟ επικαλείται την υπ’ αριθμ. 68/20.5.2024 συνεδρίαση της ΕΕ της ΕΠΟ, σχετικά με την ένταξη της ΕΔΠΕ/ΟΔΠΕ ως μέλος της Γενικής Συνέλευσης» και στη συνέχεια ζητεί να προσκομιστούν «τα έγγραφα, τα οποία απαιτούνται σύμφωνα με το Καταστατικό της ΕΠΟ και τον Kανονισμό Eισδοχής Nέων Mελών, προκειμένου να προβούμε στον απαραίτητο έλεγχο.»

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής το θέμα της έγγραφης νέων μελών στην ΕΠΟ εισήχθη ως το 17ο στην ημερήσια διάταξη της ΓΣ του Ιουνίου, ωστόσο στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΕ, λίγες ημέρες μετά, αποφασίστηκε να υπάρξει θετική εισήγηση μόνο για την ένταξη της Ένωσης Ποδοσφαίρου Γυναικών ως μέλος της ΕΠΟ και όχι της Ένωσης Διαιτητών επειδή, όπως ειπώθηκε αναμένεται τροπολογία από τον αρμόδιο για τον αθλητισμό υπουργό Ι. Βρούτση μετά τις ευρωεκλογές, κατόπιν εισήγησης της ΕΠΟ και της UEFA.

Πράγματι στη συνάντηση του περασμένου Μαϊου μεταξύ της ΕΠΟ και της UEFA με εκπροσώπους του Βρούτση (η ΕΠΟ εκπροσωπήθηκε από τους Φιλιππούση και Μπάρτζη) ζητήθηκε η αλλαγή του νόμου ώστε να εγγραφεί ως μέλος της ΕΠΟ στη ΓΣ του Ιουνίου η υπό σύσταση Ένωση Εν Ενεργεία Διαιτητών, για την οποία πρωτοστάτησε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, Στ. Μάνταλος, και όχι η υφιστάμενη Ένωση Διαιτητών / ΟΔΠΕ η οποία αναγνωρίζεται από το νόμο.

Συνεπώς η αποστολή του εγγράφου εγείρει εύλογα ερωτήματα αφού «αντιστρατεύεται» την έως τώρα πολιτική της ΕΠΟ στο συγκεκριμένο θέμα.

Πήγες από την Ένωση Διαιτητών /ΟΔΠΕ σχολίασαν στο monobala.gr την απροσδόκητη ενέργεια της ΕΠΟ λέγοντας ότι ίσως έπαιξε ρόλο η νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 13 Ιουνίου και με την οποία ζητείται να διαταχθεί η έγγραφη της (της Ένωσης Διαιτητών / ΟΔΠΕ) ως μέλος της ΕΠΟ στην ΓΣ του Ιουνίου.

Επίσης παρατήρησαν ότι τα έγγραφα που ζητούνται, έχουν ήδη προσκομιστεί στην ΕΠΟ.

Πιθανόν μετά από αυτήν την εξέλιξη το θέμα να συζητηθεί εκ νέου στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΕ / ΕΠΟ.

Το monobala.gr δημοσιεύει το έγγραφο της ΕΠΟ στην Ένωση Διαιτητών/ΟΔΠΕ και την ενημέρωση που ακολούθησε προς τους συνδέσμους διαιτητών ποδοσφαίρου.