Φωτογραφία: Eurokinissi

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Συγκλονίζει ο Καρεμπέ: «Μέλη της οικογένειας μου δολοφονήθηκαν από πυροβολισμούς» (video)

27.05.24 | 21:13

Συγκλονίζει το στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κριστιάν Καρεμπέ με αυτά που είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό, λέγοντας πως δύο μέλη της οικογένειας του δολοφονήθηκαν στις διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην Νέα Καληδονία.

Τις τελευταίες ημέρες συμβαίνουν τρομερά σκηνικά στην Νέα Καληδονία, που είναι νησί του Ειρηνικού Ωκεανού αλλά υπάγεται διοικητικά στην Γαλλία, καθώς έχουν ξεκινήσει διαδηλώσεις λόγω μιας νέας εκλογικής μεταρρύθμισης που φέρνει αλλαγές στους περιορισμούς ψηφοφορίας στις τοπικές εκλογές.

Ο απολογισμός των τελευταίων ημερών είναι επτά νεκροί, με τους δύο να είναι μέλη της οικογενείας του Καρεμπέ.Οι δηλώσεις του:

«Έχασα μέλη της οικογένειάς μου, γι’ αυτό και παρέμεινα σιωπηλός. Επειδή βρίσκομαι σε πένθος. Δύο άνθρωποι της οικογένειάς μου σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στο κεφάλι. Ο λόγος είναι ισχυρός, αλλά πρόκειται για δολοφονίες και ελπίζουμε ότι θα γίνουν έρευνες και έρευνες για αυτές τις δολοφονίες».

«Κανονικά το δημοψήφισμα πρέπει να διεξάγεται κάθε δύο χρόνια και πρόσφατα το Παρίσι αποφάσισε να το κάνει το 2021 αντί για το 2022. Έτσι υπήρξαν αποχές και το γεγονός ότι μπορεί να θεσπιστεί αυτός ο νόμος οδήγησε σε αυτή τη δύσκολη αντίδραση την οποία καταδικάζω. Και στις δύο κατευθύνσεις, δεν μπορούμε να σκοτώνουμε ανθρώπους ατιμώρητα».