Φωτογραφία: Intime

Εθνική Ομάδα

Συνάντηση Γκαγκάτση – Βρούτση: «Σε ολόκληρη την Ελλάδα η έδρα της Εθνικής»

11.06.24 | 20:20

Γράφει: Βασίλης Ποντικός

Το σενάριο να μην έχει μια μόνιμη έδρα η Εθνική Ελλάδος, τέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του monobala.gr, στην συνάντηση που είχε ο προσεχώς νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Μάκης Γκάγκατσης με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση.

Οι δύο άνδρες έβαλαν στην ατζέντα της συζήτησης μια σειρά θεμάτων και αναφορικά με την Εθνική τόνισαν ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν πρέπει να έχει μια σταθερή έδρα, αλλά ανάλογα με την εμπορικότητα του ματς να αλλάζει γήπεδα.

Ο λόγος είναι ο κόσμος  που ζει στην επαρχεία να έχει την δυνατότητα να δει τους παίκτες της Εθνικής και να δημιουργεί μια ζεστή έδρα. Σε συνάρτηση με αυτό συζητήθηκε και η εκμετάλλευση του Καυταντζόγλειου, με την κυβέρνηση να αναφέρει ότι είναι σε καλό δρόμο τα έργα ανακαίνισης του σταδίου.

Συζήτηση για το νέο προπονητικό κέντρο

Στη συζήτηση τέθηκε και η δημιουργία νέου προπονητικού κέντρου για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με τον Μάκη Γκαγκάτση να τονίζει την αναγκαιότητα του και τον Υφυπουργό να αναφέρει ότι η κυβέρνηση θα βοηθήσει στα μέγιστα.

Υπενθυμίζεται ότι το monobala.gr είχε αποκαλύψει ότι η ΕΠΟ έχει εξασφαλίσει ένα πόσο σε κλειστούς λογαριασμούς, ενώ η UEFA θα προσφέρει 9,5 εκατ ευρω, για τη δημιουργία προπονητικού.

Αλλαγές στον Πειθαρχικό Κώδικα

Από την συζήτηση δεν μπορούσε να λείψει και το θέμα των ποινών, με τον Μάκη Γκαγκάτση να συμφωνεί με τον Υπουργό ότι πρέπει να επικαιροποιηθεί ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ και να ενσωματωθούν σε αυτον οι ποινές του νέου αθλητικού νόμου.

Μάλιστα ο προσεχώς νέος πρόεδρος της ΕΠΟ αναφέρθηκε στον πρόσφατο νόμο για την πάταξη της παραβατικότητας στα γήπεδα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για «σκληρό νόμο, αλλά δίκαιο, ο οποίος δια της άμεσης εφαρμογής του εμπέδωσε αμέσως στον κόσμο το αίσθημα ότι η Πολιτεία δεν παίζει πλέον».