Η αντίστροφη μέτρηση για το γηπεδικό ζήτημα των «πρασίνων» έχει αρχίσει

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Συνάντηση του Χάρη Δούκα με τον Δήμαρχο Ρώμης- Συζητήση και για Βοτανικό

16.05.24 | 19:37

Ο Δήμαρχος της Αθήνας Χάρης Δούκας συναντήθηκε στη Ρώμη με τον Δήμαρχο Ρώμης Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι και συζήτησαν και για το νέα γήπεδα του Παναθηναϊκού και της Ρόμα.

Ετοιμάζεται να μπει στην τελική ευθεία η Διπλή Ανάπλαση και η κατασκευή του νέου γηπέδου των «πρασίνων» στον Βοτανικό.

Μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν οι δύο άνδρες ήταν και η κατασκευή του νέου γηπέδου των Ρωμαίων και αντιστοίχως των «πρασίνων».

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του δήμου Αθηναίων

«Συνάντηση Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, με τον Δήμαρχο Ρώμης Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι στην ιταλική πρωτεύουσα.

Στο Palazzo Senatorio πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, με τον Δήμαρχο Ρώμης Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι.

Οι δυο δήμαρχοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν αναλυτικά τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πόλεις τους, δίνοντας έμφαση στα νέα εργαλεία που χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν για να ενισχύσουν την ανθεκτικότητά τους.

Συμφωνήθηκε μάλιστα, η προετοιμασία και η σύναψη μνημονίου συνεργασίας Αθήνας – Ρώμης, με επίκεντρο την κλιματική αλλαγή, την καθαρή ενέργεια, τον πολιτισμό και τον βιώσιμο τουρισμό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εστίασαν σε θέματα καθημερινότητας, στα μέτρα που λαμβάνουν για την ενεργειακή ασφάλεια των πολιτών μέσω της δημιουργίας ενεργειακών κοινοτήτων, καθώς και στη φύτευση νέων δέντρων. Παράλληλα, συζήτησαν για τα μεγάλα έργα υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη στις δύο πρωτεύουσες, όπως η κατασκευή του νέου γηπέδου της Ρόμα και η Διπλή Ανάπλαση με το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Ο Χάρης Δούκας προσκάλεσε τον Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι να επισκεφθεί την ελληνική πρωτεύουσα για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, πρόταση που έγινε δεκτή».