Φωτογραφία: Intime

ΑΕΚ

Τα σενάρια και η σταθερή στόχευση στο Φάληρο

13.05.24 | 22:00

Γράφει: Άκης Γεωργίου

Αυτό που ήταν να μάθαινε η ΑΕΚ όλο αυτό το διάστημα το έμαθε και τελικά η πραγματικότητα… αποφάσισε προκειμένου η «Ένωση» να κληθεί να διαχειριστεί το δυσκολότερο σενάριο που θα μπορούσε να τύχει στους «κιτρινόμαυρους». Η νίκη του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Τούμπας «αναγκάζει» την ΑΕΚ να πάει με μοναδικό στόχο τη νίκη στο Φάληρο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως ο συγκεκριμένος τρόπος είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ.

Τα σενάρια

Για να στεφθεί πρωταθλήτρια η «Ένωση» αρκεί να φέρει η ίδια καλύτερο αποτέλεσμα στο Καραισκάκη σε σχέση με το αποτέλεσμα που θα φέρει ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναικό, ενώ υπάρχει και ένα ενδεχόμενο ήττας το οποίο και αυτό μπορεί να δώσει στην ΑΕΚ τον τίτλο: Αν η ίδια χάσει στο Καραισκάκη και ο ΠΑΟΚ έρθει ισόπαλος με τον Παναθηναικό στην Τούμπα. Σε αυτή την περίπτωση ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα είναι ισόβαθμοι με την «Ένωση» να υπερτερεί στην ισοβαθμία.

Ξεκάθαρο ότι πάει μόνο για τη νίκη

Η ΑΕΚ εξακολουθεί να είναι φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος καθώς έχει υπέρ της τις περισσότερες συγκυρίες. Αυτό δε σημαίνει ούτε ότι τα πάρει τον τίτλο σίγουρα, ούτε ότι δε θα πάει στο Φάληρο με μοναδικό στόχο τη νίκη, προκειμένου να εξακολουθήσει να είναι στηριγμένη αποκλειστικά στις δικές της δυνατότητες. Σε ότι αφορά τα αγωνιστικά πλάνα του Αλμέιδα προκειμένου να καταφέρει η ΑΕΚ να φύγει με το διπλό από το Φάληρο, δεν υπάρχει κάποιο δείγμα για την 11άδα μέχρι στιγμής, ωστόσο είναι πέρα για πέρα θετικό το γεγονός ότι ο προπονητής θα κληθεί να επιλέξει από όλο το ρόστερ με εξαίρεση τον Ρότα και με μοναδικό αμφίβολο τον Πάολο Φερνάντες.