Ιωνικός αποστολή Φωτογραφία: Eurokinissi

Ιωνικός

Τέλος εποχής στον Ιωνικό – Αποχωρεί η οικογένεια Τσιριγώτη

11.05.24 | 21:49

Η οικογένεια Τσιριγώτη γνωστοποίησε μέσω επίσημης ανακοίνωσης ότι αποχωρεί από την ΠΑΕ Ιωνικός.

Συγκεκριμένα οι διοικούντες του συλλόγου άφησαν αιχμές για την Πολιτεία, ενώ μίλησαν για τον πόλεμο που δέχθηκε η ομάδα την φετινή σεζόν.

Η ανακοίνωση της οικογένειας Τσιριγώτη:

Τον Νοέμβριο του 2018, όταν αναλάβαμε τον Ιωνικό είχαμε ως στόχο να δημιουργήσουμε μια υγιή ομάδα που θα έφτανε όσο πιο ψηλά γίνεται, και το καταφέραμε!

Ο Ιωνικός βρισκόταν στην Γ’ Εθνική, στην τελευταία θέση. Οι παίκτες ήταν απλήρωτοι και αρνούνταν να κατέβουν στην Κρήτη για να αγωνιστούν. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα πως δεν υπήρχε ούτε μπάλα! Και όμως ο Ιωνικός εκείνη τη χρόνια ήταν πρωταθλητής. Ο τότε υφυπουργός αθλητισμού, από το πουθενά φύτεψε ακόμη μια κατηγορία, την Football League. Εμείς ματώσαμε ξανά, βγήκαμε και πάλι πρωταθλητές πανηγυρίζοντας την άνοδο για την Β’ Εθνική, παρά τις αντιξοότητες και τον πόλεμο που δεχτήκαμε. Ο κόσμος της Νίκαιας γνωρίζει πολύ καλά, ποσά εμπόδια ξεπεράσαμε για να φτάσουμε να αγωνιζόμαστε στη Super League. Εμείς ως διοίκηση της ομάδας, ποτέ δεν γεμίσαμε το γήπεδο με κόσμο από άλλες ομάδες για να βγάλουμε χρήματα από τα εισιτήρια.

Ακόμη και εκεί ο πόλεμος συνεχίστηκε. Ποτέ δεν λάβαμε το 1,5 εκατομμύριο που μας αναλογεί από το κράτος, όσο κι αν το διεκδικήσαμε. Μόνοι μας, χωρίς καμία βοήθεια συνεχίσαμε να στηρίζουμε με όλους τους τρόπους τον Ιωνικό, καθώς δεν δεχθήκαμε καμία βοήθεια ούτε οικονομική από τη δημοτική αρχή.

Η φετινή χρόνια ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Όλη η Ελλάδα είδε τον πόλεμο που δεχθήκαμε αλλά και τι ακριβώς συνέβη για να μην βγει ο Ιωνικός κατηγορία. Ο Ιωνικός είναι μια ομάδα πεντακάθαρη οικονομικά, χωρίς χρέη και χωρίς προσφυγές, με ένα γήπεδο στολίδι για τα ελληνικά δεδομένα.

Όμως όπως σε όλα, έτσι και στο ποδόσφαιρο τα πράγματα κάποτε αλλάζουν. Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα. Αποδείξαμε σε όλους πόση αγάπη έχουμε για την ομάδα και ο κόσμος μας γνωρίζει πολύ καλά τι κάναμε όλα αυτά τα χρόνια που βρισκόμασταν στο τιμόνι αυτού του ιστορικού συλλόγου.

Ήρθε όμως η ώρα να αποχωρήσουμε από αυτόν.

Εμείς ως οικογένεια Τσιριγώτη θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους όσοι συνέβαλλαν με τον δικό τους τρόπο στο να μεγαλώσει ο Ιωνικός μας και πάνω απ όλα ευχαριστούμε θερμά τον κόσμο μας για την στήριξη!