Την Πέμπτη η κλήρωση του Nations League – Η αντίδραση της UEFA για τη European Super League Φωτογραφία: Intime

Διεθνή

Την Πέμπτη η κλήρωση του Nations League – Η αντίδραση της UEFA για τη European Super League

05.02.24 | 17:29

Σημαντικές είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει το 48ο Συνέδριο της UEFA, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024 στο Παρίσι, όπως εκτιμούν κύκλοι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

«Απειλούμενα από το σχέδιο της ευρωπαϊκής Super League, τα μέλη της UEFA θα θέλουν να εμφανίζονται πιο ενωμένα από ποτέ», αναφέρει χαρακτηριστικά η γαλλική εφημερίδα »L’ Equipe».

Το πρώτο συνέδριο μετά την απόφαση για την ESL

Πρόκειται για ένα σημαντικό συνέδριο, το πρώτο μετά την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη ευρωπαϊκή Super League τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA την Τετάρτη, θα επικεντρωθεί στο σύστημα διανομής εσόδων από τις διοργανώσεις συλλόγων της UEFA και θα γίνει αναφορά στη στρατηγική της UEFA μέχρι το 2030.

Το… παράθυρο Τσέφεριν και οι ημερομηνίες διεξαγωγής

Σίγουρα ένα μικρό σοκ έχει δημιουργήσει η αποχώρηση του Ζβόνιμιρ Μπόμπαν από την UEFA στα τέλη Ιανουαρίου, ενώ το γεγονός ότι ο Αλεξάντερ Τσέφεριν επιθυμεί να περάσει μια τροπολογία που του επιτρέπει να είναι υποψήφιος ξανά το 2027, με δυνατότητα να παραμείνει στην εξουσία έως το 2031, έχει ανοίξει συζητήσεις.

Το απόγευμα (19:00) της Πέμπτης (8/2) είναι προγραμματισμένη η κλήρωση της τέταρτης διοργάνωσης του UEFA Nations League 2024-2025. Οι αγώνες θα διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2024, ενώ η τελική φάση θα γίνει τον Ιούνιο του 2025.