Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Το χρονικό της απόφασης του Μελισσανίδη για την πώληση της ΑΕΚ

10.06.24 | 16:46

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έκανε σήμερα πράξη αυτό που σχεδίαζε πριν από περίπου ένα χρόνο. Είχε πάρει νωρίτερα την απόφαση για την πώληση της ΑΕΚ. Αν θυμάστε το περσινό καλοκαίρι είχαν δει το φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ για τον ενδιαφέρον του Μιχάλη Μπούση, του ιδιοκτήτη του ΟΦΗ, να αγοράσει την ΠΑΕ.

Φήμες ανέφεραν ότι ο Μπούσης εκπροσωπούσε Σαουδάραβες αλλά δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ. Το deal δεν προχώρησε τότε γιατί ο Μελισσανίδης ήθελε να πάρει ένα ακόμη πρωτάθλημα, να αγωνιστεί η ομάδα στην Ευρώπη και να αποχωρήσει μετά με ψηλά το κεφάλι. Αισθανόταν πανίσχυρος και ήταν εντός των συνόρων σε ποδοσφαιρικό επίπεδο. Ήταν σίγουρος ότι θα τα κατάφερνε.

Δεν περίμενε όμως με τίποτα όσα συνέβησαν τους προηγούμενους δύο μήνες. Που έφτασαν στο σημείο να συμμαχήσουν ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό. Που γλίστρησε την τελευταία στιγμή το πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια του.

Η ήττα στις εκλογές

Η τελευταία μαχαιριά αφορά το γεγονός ότι οι δύο μεγάλοι του αντίπαλοι, ο Σαββίδης και ο Μαρινάκης, αναλαμβάνουν σύντομα και επισήμως τα ηνία στην ΕΠΟ. Ο Μελισσανίδης υπέστη τεράστια ήττα στην προεκλογική περίοδο της Ομοσπονδίας. Πριν ουσιαστικά αυτή αρχίσει. Κατάλαβε καλύτερα από όλους ότι πλέον έχασε τη δυνατότητα να κινεί τα νήματα. Η ΑΕΚ δεν κατέβασε υποψήφιο για να αντιμετωπίσει τον Μάκη Γκαγκάτση.

Ο Μελισσανίδης είχε πλέον δύο δρόμους μπροστά του. Να συνεχίσει για ένα, το πολύ δύο χρόνια ακόμη ή να αποχωρήσει άμεσα. Σε περίπτωση που αποφάσιζε να ακολουθήσει τον πρώτο θα είχε φθορά. Μεγάλη, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει. Στον δεύτερο μόνο κέρδος. Οικονομικό. Η συμφωνία με τον Μάριο Ηλιόπουλο έγινε τη ιδανική στιγμή για τον «Τίγρη». Σε περίπτωση που παρέμενε για μία ακόμη αγωνιστική σεζόν στην ΑΕΚ και έχανε το επόμενο πρωτάθλημα, η τιμή πώλησης θα έπεφτε κατά 20 εκατομμύρια ευρώ. Ίσως και πιο κάτω, σύμφωνα με τις τωρινές εκτιμήσεις. Η αξία των μετοχών δεν θα ήταν η ίδια.

Ο Μελισσανίδης υπολόγισε όλα τα δεδομένα. Και ως κορυφαίος επιχειρηματίας που είναι, προχώρησε στην πιο σωστή επιλογή. Στόχος του ήταν να εξυγιάνει οικονομικά την ΠΑΕ, να φτιάξει το γήπεδο της ΑΕΚ και να την επαναφέρει στον δρόμο των επιτυχιών. Αναμφισβήτητα τα κατάφερε. Δεν μπορούσε πια να προσφέρει κάτι άλλο. Η αποχώρηση του ήταν μονόδρομος. Τα ζύγισε όλα και πήρε την πιο σωστή απόφαση. Ήξερε πότε να παίξει τα ρέστα του και να βγει νικητής και πότε να πάει πάσο σε χαμένη παρτίδα.