Το Netflix ωχριά μπροστά τις αποφάσεις ΔΕΑΒ-ΕΠΟ
30.12.24 | 19:16
Υπόθεση εργασίας: έστω ότι κάποιος έχει βγει για ποτό. Δεν πίνει ένα. Σου λέει “χρονιάρες μέρες είναι, ας το ρίξουμε έξω”. Και δώστου. Στο γυρισμό για το σπίτι τον σταματάει η τροχαία. Ή μάλλον οι… τροχαίες, γιατί παραδόξως δεν είναι ένα το όργανο που αναλαμβάνει την εποπτεία τέτοιων παραβάσεων αλλά δύο, ας τις ονομάσουμε Τροχαία1 και Τροχαία2. Προχωράμε.
Η Τροχαία1 που λέτε του κάνει το αλκοτέστ, βλέπει ότι έχει υπερβεί το όριο κατά πολύ αλλά του λέει “Κοίταξε, δεν είναι σωστό αυτό που έκανες γιατί στην κατάσταση που είσαι μπορεί να κάνεις κακό τόσο στον εαυτό σου όσο και στους άλλους. Δεν θα σου πάρω ούτε το δίπλωμα, ούτε τις πινακίδες, ούτε θα σε πάω αυτόφωρο. Θα πληρώσει ο εργοδότης σου ένα προστιματάκι, αλλά θέλω να μου υποσχεθείς ότι από εδώ και στο εξής θα είσαι καλό παιδί και δεν θα το ξανακάνεις, ναι;”. Και τον άφησε να φύγει.
Η Τροχαία2 του κάνει και εκείνη αλκοτέστ με τα ίδια αποτελέσματα. Εκείνη όμως πήρε μια τελείως διαφορετική απόφαση. Του πήρε το δίπλωμα, τις πινακίδες, το αυτοκίνητο, την άδεια και για να είναι σίγουρη ότι δεν πρόκειται να οδηγήσει κάνενα άλλο αυτοκίνητο, αποφάσισε να του δέσει και τα χέρια για 4 μήνες.
Κάτι τέτοιο φαίνεται πως συνέβη στην περίπτωση των επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο πάρκινγκ της OPAP Arena. Η πρώτη έκανε ένα “ταπ-ταπ” στην πλάτη του κατηγορούμενου (ή των κατηγορούμενων αν θέλετε), επέβαλλε ένα πρόστιμο στην ΠΑΕ, κλείνοντας τα μάτια σε όποια ανθρώπινη, προσωπική ευθύνη υπήρξε. Λες και είχε παρκάρει παράνομα το πούλμαν ένα πράγμα, ή λες και καθυστέρησε να μπει στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα.
Η δεύτερη εξάντλησε όλη της την αυστηρότητα (καλώς κατά πολλούς, κακώς κατά άλλους) στο πρόσωπο του Ραζβάν Λουτσέσκου αφήνοντάς όλους εμάς να αναρωτιόμαστε, γιατί αυτά κατά τα φαινόμενα παρόμοια εκτελεστικά όργανα αποφάσισαν να επιβάλλουν δύο τόσο εκ διαμέτρου αντίθετες ποινές. Θέλει το ένα να εκθέσει το άλλο; Θέλει το ένα να αποδείξει ποιο την έχει μεγαλύτερη (την διάθεση για ποινή;). Θέλουν να μας τρελάνουν; Θέλουν να ξενερώσουν (ακόμα περισσότερο τον κόσμο με τις κόντρες και τα παρασκήνια; Πολλά τα ερωτήματα, αλλά το δυστύχημα είναι ότι εξίσου πολλές είναι και οι απαντήσεις, ανάλογα με το που γέρνει η βάρκα του καθενός.
Γατάκια του Netflix, αυτά είναι μυστήρια.
ΥΓ:Φυσικά, προϋπήρχε και η απορία μας για τον λόγο ύπαρξης δύο παρόμοιων τέτοιων οργάνων, αλλά με αυτή την περίπτωση, γιγαντώθηκε και καλό θα ήταν κάποια στιγμή, κάποιος να μας εξηγήσει το γιατί.