Ο Μεντιλίμπαρ χειροκροτεί τους παίκτες του Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Το περσινό καλοκαίρι του Μεντιλίμπαρ και η διαφορά με φέτος

07.06.24 | 18:25

Για δύο συνεχόμενες σεζόν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πρωταγωνίστησε σε δύο διαφορετικά μέρη, γράφοντας δύο υπέροχες ιστορίες. Όπως έχει παραδεχθεί και ο ίδιος αυτές οι δύο σεζόν έχουν πάρα πολλά κοινά. Ανέλαβε πέρσι την Σεβίλλη και φέτος τον Ολυμπιακό περίπου στο ίδιο σημείο της χρονιάς, όταν και οι δύο ομάδες βρίσκονταν σε δύσκολη θέση.

Ο βασικός στόχος όταν ανέλαβε τους Ανδαλουσιάνους ήταν να τους κρατήσει την κατηγορία. Όχι απλά τα κατάφερε με άνεση αλλά τους οδήγησε στην κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ. Στον Ολυμπιακό από τον Μεντιλίμπαρ ζητήθηκε να σώσει ότι σώζεται από την χρονιά και αυτός διεκδίκηση το πρωτάθλημα με αξιώσεις και πέτυχε την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου για ελληνική ομάδα.

Υπάρχει όμως μια μεγάλη διαφορά στο μετά. Το περσινό καλοκαίρι ο Βάσκος τεχνικός δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να χτίσει την ομάδα που ήθελε. Η Σεβίλλη είχε πολλά οικονομικά προβλήματα και έβαλε πωλητήριο σε όλα τα βαριά χαρτιά του ρόστερ, χωρίς να μπορεί να ικανοποιήσει ουσιαστικά τις επιθυμίες του προπονητή.

Αντίθετα φέτος ο Μεντιλίμπαρ εισπράττει και αισθάνεται την πλήρη στήριξη όλων στον Ολυμπιακό. Ο δικός του λόγος παίζει κυρίαρχο ρόλο στον σχεδιασμό της νέας ομάδας και η διοίκηση κάνει και θα κάνει ότι μπορεί για να τον ικανοποιήσει στον απόλυτο βαθμό.