Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Το προβάδισμα το έχει ο ΠΑΟΚ

10.06.24 | 22:03

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά: Πρώτον: Είναι πάρα πολύ νωρίς για συμπεράσματα που αφορούν τη δυναμική που θα έχουν ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός τη σεζόν 2024-25. Δεύτερον: Ποτέ ο Πρωταθλητής δεν αναδεικνύεται μήνα Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, εκτός αν μιλάμε για την «σκοτεινή» περίοδο της Παράγκας η οποία έχει περάσει ανεπιστρεπτί.  Πόσοι ήταν αυτοί για που πριν από δέκα μήνες όχι μόνο δεν θεωρούσαν τον ΠΑΟΚ διεκδικητή του τίτλου αλλά πίστευαν πως θα παλέψει για την… πέμπτη θέση με τον Άρη;

Πάμε τώρα στην ουσία. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, μετά και την σημερινή εξέλιξη στα διοικητικά της ΠΑΕ ΑΕΚ, με την αποχώρηση του Δημήτρη Μελισσανίδη και την άφιξη του Μάριου Ηλιούπουλου, ο ΠΑΟΚ φαντάζει να έχει ένα μικρό προβάδισμα έναντι των τριών «μεγάλων» της Αθήνας και εξηγούμαι:

Παρά τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες, ο Ιβάν Σαββίδης εξακολουθεί να προσφέρει μία απίστευτη διοικητική και οικονομική σταθερότητα στον ΠΑΟΚ, ενώ με την παραμονή του Γιάννη Κωνσταντέλια στην Τούμπα έστειλε προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα πως παραμένει δυνατός, «τρελαμένος» με την ομάδα και αποφασισμένος να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να τη δει στο League Stage του Τσάμπιονς Λιγκ και ξανά στην κορυφή της Super League.

Παράλληλα, η παρουσία του – κορυφαίου προπονητή της χώρας – Ράζβαν Λουτσέσκου αποτελεί την καλύτερη δυνατή εγγύηση για τη δυναμική του «δικεφάλου», ειδικά εφόσον δεν πωληθεί κάποιος εκ των Κουλιεράκη, Κοτάρσκι, Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Μπάμπα, παραμείνουν όπως όλα δείχνουν οι Μεϊτέ, Σβαμπ, Κεντζιόρα και οι «ασπρόμαυροι» πετύχουν… διάνα στις μεταγραφές του κεντρικού χαφ και του κεντρικού επιθετικού.

Με δυο λόγια, μόνο απίθανο δεν είναι ο ΠΑΟΚ της σεζόν 2024-25 να είναι συνέχεια του ΠΑΟΚ της σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε, με τον Δικέφαλο να κατακτά πανάξια τον τίτλο του Πρωταθλητή!

Θα αναρωτηθεί κάποιος δικαίως:  «Και ο Ολυμπιακός θα μπει στη μάχη με τον ίδιο ιδιοκτήτη και τον ίδιο προπονητή, έχοντας και έξτρα ενέργεια και αυτοπεποίθηση από την κατάκτηση του Europa Conference League». Απόλυτα σωστό. Ωστόσο, δεν μπορεί να περάσει στο ντούκου πως ποδοσφαιριστές όπως οι Ποντέντσε, Κάρμο, Ναβάρο, Όρτα, Καρβάλιο, Μασούρας, Φορτούνης, Γιόβετιτς, Ιμπόρα και φυσικά Ελ Κααμπί, είναι αυτή τη στιγμή στον «αέρα».  Το κατά πόσο λοιπόν ο Ολυμπιακός της νέας σεζόν θα έχει σημαντική «προίκα» από τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ή μπει στον «μαραθώνιο» με μία ανανεωμένη ομάδα που θα χρειαστεί χρόνο για να φτάσει στο πικ της, αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να απαντηθεί.

Σε ότι αφορά την ΑΕΚ, μπορεί ο Ματίας Αλμέιδα να παραμένει (λογικά) στο «τιμόνι» της, αλλά ποιος μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά πως ο Μάριος Ηλιόπουλος θα οδηγήσει το (απαιτητικό) καράβι της «Ένωσης» με την σταθερότητα που το οδήγησε τα τελευταία χρόνια ο Δημήτρης Μελισσανίδης;

Τέλος, ο Παναθηναϊκός ασφαλώς και διαθέτει και τη δυναμική και το ρόστερ και τη διοικητική σταθερότητα για να είναι και φέτος διεκδικητής του τίτλου μέχρι το τέλος, όμως ο νέος προπονητής του,  Ντιέγκο Αλόνσο, σαφέστατα και θα χρειαστεί χρόνο για να αφήσει τη «σφραγίδα» του, διάστημα στο οποίο μπορεί να χαθεί πολύτιμο έδαφος.

TAGS