Παρασκήνιο

Η αποχώρηση Μελισσανίδη… φέρνει Λάτση – Οι «μνηστήρες» για Μασούρα και τι τον κράτησε στο λιμάνι

12.07.24 | 15:39

Γράφει: Avatar photo

Γιατί ο Μασούρας δεν πήγε στην Μπόχουμ;

Ποιες ελληνικές ομάδες ενδιαφέρθηκαν για την απόκτησή του;

Γιατί ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε αναζήτηση σέντερ φορ;

Ποιος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ αναμένεται να χάσει τη θέση του στην 11άδα επειδή δεν έχει ικανοποιήσει με τις εμφανίσεις του;

Γιατί το προπονητικό κέντρο της Εθνικής ομάδας θα γίνει στο Ελληνικό και όχι στο Μαρκόπουλο;

Ποιες ομάδες βρέθηκαν στο στόχαστρο του Μπέου στη τελευταία συνεδρίαση της Super League;

Mε ποια κριτήρια θα συγκροτηθούν οι νέοι πίνακες διαιτητών;

Γιατί δε προχώρησε η πώληση του ΠΑΣ Γιάννινα;

Τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα έχει ο «Αδιάκριτος»

Ενδιαφέρθηκαν για Μασούρα Παναθηναϊκός και ΑΕΚ

Γνωρίζοντας πως διανύει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου είναι αλήθεια πως από πέρσι ο Γιώργος Μασούρας «ψάχτηκε» πολύ για το εξωτερικό.

Ήθελε να ζήσει την εμπειρία και να παίξει σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Κάπου εκεί εμφανίστηκε η Μπόχουμ και ο διεθνής εξτρέμ «ψήθηκε» σε σημείο που σχεδόν συμφώνησε.

Ωστόσο η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της γερμανικής ομάδας άλλαξε τα δεδομένα. Ο Μασούρας περίμενε αλλά δεν προέκυψε κάτι άλλο.

Κάτι που να τον καλύπτει τουλάχιστον, γιατί ο Μασούρας δεν μπήκε ποτέ στη διαδικασία συζήτησης όταν έμαθε για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ.

Κάπου εκεί η πλευρά του 30χρονου άσου επαναπροσέγγισε τον Ολυμπιακό, ζητώντας ωστόσο μια καλύτερη προσφορά από τους Πειραιώτες, την οποία και πήρε μετά από παρέμβαση του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μάλιστα ο ισχυρός άνδρας των Πειραιωτών ανέβασε τα χρήματα του παίκτη κατά 200.000 ευρώ περίπου ετησίως.

Credits: Olympiacos FC

Σε αναζήτηση σέντερ φορ το «τριφύλλι»

Μπορεί ο αρχικός σχεδιασμός στον Παναθηναϊκό να κάνει λόγο για 4 ακόμα μεταγραφές, αλλά όλα δείχνουν ότι θα γίνουν παραπάνω.

Δεν θα αποκτηθούν μόνο αριστερός μπακ, δύο εξτρέμ και στόπερ. Κρατήστε αυτό: Κάποιος φορ του τριφυλλιού θα πουληθεί φέτος και θα αντικατασταθεί.

Θα έχουμε ανατροπή με τον Ιωαννίδη ή θα αποχωρήσει ο Σπόραρ; Θα φανεί στην πορεία.

Πάντως, το τριφύλλι ήδη βλέπει διακριτικά περιπτώσεις στράικερ στην αγορά ..

Ότο… στοπ!

Ο Γιόνι Ότο αποκτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο με σκοπό να αναβαθμίσει το δεξί άκρο της άμυνας του ΠΑΟΚ, ωστόσο σε γενικές γραμμές ο Ισπανός δεν «υποστήριξε» το βαρύ βιογραφικό του στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Βέβαια, στη Θεσσαλονίκη υπήρχε όλο αυτό το διάστημα η σιγουριά πως με τη συμμετοχή του στην καλοκαιρινή προετοιμασία, ο 30χρονος μπακ θα εμφανιζόταν… άλλος ποδοσφαιριστής, με την εκπληκτική εμφάνισή του στον «τελικό» με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα στις 15 Μαϊου, να ενισχύει αυτή την πεποίθηση.

Ωστόσο, η έως τώρα παρουσία του πρώην ποδοσφαιριστή της Θέλτα, της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Γουλβς στο Χορστ της Ολλανδίας, με αποκορύφωμα την κακή απόδοσή του στο φιλικό με την Γκενκ, δεν είναι η αναμενόμενη και κάπως έτσι ο Γιοάν Σάστρε παρουσιάζεται… ενισχυμένος ενόψει των πρώτων ευρωπαϊκών αγώνων του ΠΑΟΚ!

Φωτογραφία: Intime

Στον Λάτση το προπονητικό κέντρο της Εθνικής ομάδας

Το προηγούμενο διάστημα υπήρξε ενδιαφέρον για την τοποθεσία που θα κατασκευαστεί το προπονητικό κέντρο της Εθνικής ομάδας από δύο ισχυρούς επιχειρηματίες.

Η πρώτη ήταν η Lamda Development, συμφερόντων Λάτση, που έχει πάρει ένα μεγάλο κομμάτι στην παραλιακή στην περιοχή του Ελληνικού για να κατασκευάσει την «αθηναϊκή Ριβιέρα».

Η άλλη πρόταση αφορούσε το Μαρκόπουλο και συγκεκριμένα το χώρο που βρίσκεται η ομοσπονδία της ιππασίας. Την πρόταση αυτή φέρεται να στήριζε ο Δ. Μελισσανίδης.

Ωστόσο μετά την αποχώρηση Μελισσανίδη από το προσκήνιο του ποδοσφαίρου, την «αλλαγή σελίδας» στην ΕΠΟ κατόπιν της ρήξης στη συμμαχία ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, αλλά και επειδή η κυριότητα της έκτασης στο Μαρκόπουλο αποτελεί υπόθεση που έχει οδηγηθεί στα δικαστήρια, η υποψηφιότητα του Ελληνικού είναι το φαβορί…

Στο στόχαστρο Άρης και Καλλιθέα

Με τον Άρη και την Καλλιθέα τα έβαλε ο Αχιλλέας Μπέος κατά την τελευταία συνεδρίαση των οργάνων της Super League. Στην περίπτωση του Άρη, τον ενόχλησε ότι συμπεριλήφθηκε μαζί με τις υπόλοιπες τέσσερις (Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ), οι οποίες θα πάρουν κλειδάριθμο στην κλήρωση ώστε να μην τεθούν αντιμέτωπες μεταξύ τους στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Όσον αφορά την Καλλιθέα τον ενόχλησε η πρότασή της για αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, ώστε από την επόμενη σεζόν να διεξαχθεί με 16 ομάδες. «Ακόμα δεν ήρθατε και κάνετε τέτοιες προτάσεις… Χάνουμε το χρόνο μας εδώ…», ήταν κάποια από όσα είπε. Για την ιστορία η πρόταση της Καλλιθέας απορρίφθηκε χωρίς να τεθεί σε ψηφοφορία.

Εκτός πινάκων όσοι προκάλεσαν

Το βασικό κριτήριο που θα μετρήσει στις τελικές επιλογές για τους πίνακες διαιτητών της Super League και της Super League 2 είναι η «συμπεριφορά» των ρέφερι την αγωνιστική σεζόν 2023-2024.

Όχι απαραίτητα οι αγωνιστικές τους επιδόσεις. Όποιος θεωρείται ότι προκάλεσε θα μείνει εκτός.

Ακόμη και αν έχει συγκεντρώσει υψηλές βαθμολογίες στα παιχνίδια που διηύθυνε.

Οι παρατηρητές που τους βοηθούσαν θα έχουν την ίδια κατάληξη.

Δεν πωλείται λόγω… χρεών

Η αλήθεια είναι ότι υπήρξε κινητικότητα τους προηγούμενους μήνες σχετικά με την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΠΑΣ Γιάννινα, όμως τελικά δεν προέκυψε κάποια συμφωνία.

Όπως λένε στη Super League 2 o λόγος είναι ότι υπάρχουν χρέη περίπου 4 εκατομμυρίων ευρώ και κάθε μήνα πρέπει να καταβάλλονται σε ΙΚΑ και εφορία περί τις 85 χιλιάδες ευρώ.

Και βέβαια ο υποβιβασμός στη Super League 2 επιδεινώνει το πρόβλημα αφού δεν θα μπει στο ταμείο το ποσό των περίπου 3 εκατ. ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και από τη φορολόγηση των τυχερών παικτών του στοιχήματος.

Κολοβέτσιος - ΠΑΣ Γιάννινα
Φωτογραφία: Intime