Φωτογραφία: Eurokinissi

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Athens Kallithea: Πρόβα τζενεράλε στην Τρίπολη

11.08.24 | 12:13

Ακριβώς μία εβδομάδα πριν δώσει το πρώτο επίσημο ματς της νέας σεζόν κόντρα στον Λεβαδειακό για την έναρξη της Stoiximan Super League, η Athens Kallithea θα παίξει σήμερα με τον Αστέρα AKTOR (11/8, 19:30) στο «κρας τεστ» πριν την πρεμιέρα της στα «σαλόνια» μετά από 18 χρόνια!

Η αθηναϊκή ομάδα έχει ενισχυθεί σημαντικά, με τον Μάσιμο Ντονάτι να συνεχίζει διάφορες δοκιμές, ψάχνοντας να βρει το ιδανικό σχήμα.

Στην φιλική αναμέτρηση με τον ΟΦΗ (0-0) η ομάδα των νοτίων προαστίων παρουσιάστηκε συμπαγής στα μετόπισθεν, κάτι που χαροποίησε τον Ιταλό τεχνικό, αλλά ενόψει του πρώτου επίσημου αγώνα θέλει στο σημερινό ματς να δει πώς λειτουργούν κι άλλα πράγματα στην ομάδα.

Καθοριστική η πρόβα τζενεράλε

Η ομάδα έχει κάνει πολλές νέες προσθήκες την τελευταία εβδομάδα και ο 43χρονος προπονητής δεν έχει προλάβει να βγάλει τα συμπεράσματά του για όλους τους παίκτες και να καταλήξει στην τελική 11αδα.

Στην θέση κάτω από τα γκολπόστ «παλεύουν» ο Γκέλιος με τον Μπερναμπέ, χωρίς να υπάρχει φανερό προβάδισμα.

Η αμυντική 4αδα είναι η μόνη που έχει σχεδόν «κλείσει» με τον Χάνουσεκ να τοποθετείται αριστερά, τον Πασαλίδη με τον Μιρέν αμυντικό δίδυμο και τον Σοϊρί δεξιά.

Στην κορυφή της επίθεσης είναι πιο πιθανό να βρεθεί ο  Λετονός στράικερ Ρόμπερτς Ουλντρίκις, με τον περσινό αρχηγό Γιάννη Λουκίνα να διεκδικεί με αξιώσεις φανέλα βασικού.

Για την ίδια θέση υπάρχει η επιλογή και της τελευταίας προσθήκης, που είναι ο Ιταλός, Ελία Τζάνι, ο οποίος θα δοκιμαστεί και αυτός στο σημερινό φιλικό.

Ο Ματίγια είναι ένας παίκτης από το περσινό ρόστερ, που έχει επίσης προβάδισμα για την βασική ενδεκάδα, αφού ο 43χρονος τεχνικός τον έχει χρησιμοποιήσει πολύ λόγω και της ικανότητάς του στις στατικές φάσεις.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος αποτελεί το φετινό μεταγραφικό «μπαμ» της Athens Kallithea, ενώ έχει δείξει πολύ καλά δείγματα με την αγωνιστικότητα και την φυσική του κατάσταση στις πρώτες προπονήσεις, έχοντας κερδίσει τον σεβασμό τόσο των συμπαικτών του όσο και του προπονητή, δεν μπορεί να ειπωθεί ότι έχει εξασφαλισμένη θέση στο αρχικό σχήμα.

Οι υπόλοιπες θέσεις είναι ακόμη…ρευστές. Το σημερινό «κρας τεστ»  λοιπόν θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την διαμόρφωση της βασικού σχήματος, τουλάχιστον για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον επίσης «νεοφώτιστο» Λεβαδειακό.

Οι παίκτες που φαίνεται λοιπόν να έχουν προβάδισμα είναι οι Πασαλίδης, Μιρέν, Χάνουσεκ, Σοϊρί, Σάμπα Ντίμπα και Ματίγια, ενώ όλοι οι άλλοι θα παλέψουν σήμερα αλλά και στις προπονήσεις της τελευταίας εβδομάδας για μία θέση στην βασική 11άδα.