Λεβαδειακός Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Λεβαδειακός 2024/25: Επιστροφή στα… σαλόνια με στόχο την παραμονή

17.08.24 | 09:06

Επιστροφή στα μεγάλα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου για τον Λεβαδειακό που μετά από μόλις ένα χρόνο απουσίας, πανηγύρισε τον τίτλο στον Α’ όμιλο της Super League 2 και ανέβηκε στην Stoiximan Super League.

Την περασμένη σεζόν έπαιζε «μόνος του» για την άνοδο στον Α΄ όμιλο, καθώς στην κανονική περίοδο τερμάτισε στο +6 από την ΑΕΛ, διαφορά που διπλασίασε στο φινάλε των playoffs ανόδου.

Μία ομάδα με 20 χρόνια παρουσίας στην Α’ Εθνική/ Super League που ξεκινά τη σεζόν με στόχο την παραμονή στην κατηγορία.

Με τη δύναμη της έδρας του και τη στήριξη του κόσμου της Λειβαδιάς, η ομάδα της Βοιωτίας θα προσπαθήσει ιδανικά να βρεθεί μέσα στις ομάδες που θα καταλάβουν μία από τις θέσεις 5-8 για να αποφύγει τα σενάρια υποβιβασμού, όμως ρεαλιστικά στόχος είναι στα playouts να μείνει πάνω από τις δύο τελευταίες θέσεις που οδηγούν σε απευθείας υποβιβασμό.

Προπονητής: Νίκος Παπαδόπουλος

Με τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο στον πάγκο πανηγύρισε την άνοδο στη Super League, ο οποίος θα καθοδηγήσει τον Ηρακλή τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος είναι η επιλογή της διοίκησης για την επιστροφή στην πρώτη κατηγορία, με τον έμπειρο τεχνικό να αναλαμβάνει σύλλογο ξανά μετά από μία διετία που διατέλεσε ομοσπονδιακός τεχνικός στην Κ21, καθώς και στην Εθνική ανδρών στα πρόσφατα φιλικά του Ιουνίου.

Τα Χανιά ήταν η τελευταία ομάδα την οποία είχε προπονήσει τη σεζόν 2021/22. Το μεγαλύτερο διάστημα της προπονητικής του καριέρας το έχει περάσει στον Ηρακλή (98 παιχνίδια) και τον ΟΦΗ (82 ματς) με τον οποίο πανηγύρισε το πρωτάθλημα της Football League το 2018.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος
Φωτογραφία: Eurokinissi

Το αστέρι: Κυριακός Παπαδόπουλος & Ροντρίγκο Εραμούσπε

Δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα αναμένεται να κάνουν τη διαφορά στον Λεβαδειακό.

Ο Παπαδόπουλος έμεινε ελεύθερος από τη Λαμία και συμφώνησε με την ομάδα της Βοιωτίας. Ένας κεντρικός αμυντικός με χρόνια παρουσίας στο εξωτερικό και 25 συμμετοχές στο Champions League που στα 32 του δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση και έτοιμος να πρωταγωνιστήσει.

Παρτενέρ του στα στόπερ θα είναι ο Εραμούσπε που μετά τον υποβιβασμό του ΠΑΣ Γιάννινα έψαξε σύλλογο για να παραμείνει στη Super League, με τον Λεβαδειακό να μην χάνει την ευκαιρία να τον ντύσει στα «πράσινα».

Στα 4 χρόνια που έμεινε στην ομάδα των Ιωαννίνων αγωνίστηκε 120 φορές στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο, βρίσκοντας το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα 23 φορές, αποτελώντας και τον πρώτο σκόρερ του ΠΑΣ με 8 γκολ τη σεζόν 2022/23.

Για τη γραμμή κρούσης οι ελπίδες των ανθρώπων του Λεβαδειακού θα πέσουν πάνω στον αρχισκόρερ της ομάδας με 11 γκολ πέρυσι, Χοσέ Ρόμο και το νέο μεταγραφικό απόκτημα από τη Χάποελ Τελ Αβίβ, Άλεν Όζμπολτ.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος
Credits: levadiakosfc.gr

Οι κινήσεις του καλοκαιριού

Γεμάτο προσθαφαιρέσεις ήταν το φετινό καλοκαίρι για τον Λεβαδειακό με τον Νίκο Παπαδόπουλο και τους συνεργάτες του να έχουν αρκετή δουλειά στο «χτίσιμο» του ρόστερ.

Δεκαέξι παίκτες παρέμειναν από την περσινή ομάδα, έντεκα είναι οι νέες μεταγραφές, ενώ ακόμη δεκαέξι ποδοσφαιριστές αποχώρησαν.

Ήρθαν: Άλεν Όζμπολτ (ελεύθερος από Χάποελ Τελ Αβίβ), Κυριάκος Παπαδόπουλος (ελεύθερος από Λαμία), Ροντρίγκο Εραμούσπε (ελεύθερος από ΠΑΣ Γιάννινα), Μαξιμιλιάνο Μορέιρα (ελεύθερος από Πανσερραϊκό), Κωνσταντίνος Πλέγας & Φαμπρίτσιο Πεντρόζο (ελεύθεροι από ΑΕΛ), Αθανάσιος Γκαραβέλης & Πασχάλης Κάσσος (ελεύθεροι από Νίκη Βόλου), Κέβιν Γιοκέ (ελεύθερος από Αιολικό), Τζάλοου Λαμαράνα (ελεύθερος από Elite United FC), Γκιγέρμο Μπάλτσι (δανεικός από Νιούελς Ολντ Μπόις).

Έφυγαν: Άντονι Μπελμόντ, Λούκας Πολέτο, Θεόδωρος Τσιριγώτης, Γιούχα Πίρινεν, Μιχάλης Κουιρουκίδης, Τίμος Τσελεπίδης, Αντμίρ Μπαΐροβιτς, Άνχελ Λόπεθ, Μαξιμιλιάνο Κουάρντα, Λαμίν Γκεζάλι, Αντώνης Ντεντάκης, Γιάννης Σωτηράκος, Αλέξανδρος Νικολιάς, Νάντρεϊ Νταγκό, Γιάννης Αγγελόπουλος, Γιώργος Νίκας, Στέφεν Χάμοντ.

Η ενδεκάδα

Σύστημα 4-3-3 χρησιμοποιούσε ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος την περσινή σεζόν και με βάση της επιλογές του Παπαδόπουλου στα φιλικά προετοιμασίας, αυτό θα επιλέξει και για τη φετινή σεζόν.

Την βασική ενδεκάδα που οδήγησε στον τίτλο αποτελούσαν κατά βάση οι:

Γκροφ, Τσάπρας, Λιάγκας, Πίρινεν, Βήχος, Μεχία, Νίκας (Χάμοντ), Μπελμόντε, Πολέτο (Συμελίδης), Γιαννιώτας, Ρομό (Κουάρντα).

Ο Νίκος Παπαδόπουλος αναμένεται να εμπιστευτεί ένα κράμα παλαιών και νέων παικτών της ομάδας, με στόχο να έχει μεγάλη δυναμική σε κάθε γραμμή.

Κάτω από τα δοκάρια η θέση θα «παιχτεί» μεταξύ Γκαραβέλη και Γκροφ. Δεξιά στην άμυνα θα βρίσκεται ο Τσάπρας, με αριστερά τον Βήχο, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι οι Παπαδόπουλος και Εραμούσπε.

Ο Πλέγας, είτε ο Μεχία στον άξονα θα πλαισιωθεί από τους Κωστή και Λαμαράνα, ενώ στην επίθεση οι Γιαννιώτας και Πεντρόσο στα άκρα θα δημιουργούν για τον Όζμπολτ ή τον Ρόμο που θα βρίσκεται στην κορυφή.

Τα φιλικά

Λεβαδειακός – ΑΕΚ Β’ 3-0

Λεβαδειακός – Ατρόμητος 2-0

Λεβαδειακός – Αμαρυνθιακός 6-0

Πανσερραϊκός – Λεβαδειακός 1-1

Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός 1-1

Λεβαδειακός – Παναιτωλικός 2-0