παοκ σουπερ λιγκα Φωτογραφία: Intime

ΠΑΟΚ

Τα «κρυφά όπλα» του ΠΑΟΚ για το ντέρμπι

31.03.24 | 14:15

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από το ντέρμπι στο «Απόστολος Νικολαϊδης» μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League.

Τα στοιχεία που θέλει να δει από τους παίκτες του ο Ράζβαν Λουτσέσκου στη Λεωφόρο, γνωστά. Αποφασιστικότητα στις προσωπικές μονομαχίες και στις «δεύτερες» μπάλες, σιγουριά στην ανάπτυξη από τα μετόπισθεν, γρήγορες επιστροφές στην άμυνα, σωστό passing game, «καθαρό» μυαλό στην τελική προσπάθεια και φυσικά… γκολ, από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να φύγει νικητής από το «σπίτι» του Παναθηναϊκού, μετά την ήττα του στην πρεμιέρα από τον Άρη στην Τούμπα.

Οι «σταθερές» στο σκοράρισμα

Για το τελευταίο, υπάρχουν οι… συνήθεις ύποπτοι. Ο Μπράντον Τόμας που σε 9 αγώνες κόντρα στους «πράσινους» έχει πετύχει τρία γκολ και φέτος έφτασε τα 10 σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο «καυτός» Αντρίγια Ζίβκοβιτς με 16 γκολ και 8 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, ο παραγωγικός φέτος Γιάννης Κωνσταντέλιας με 12 γκολ και 6 ασίστ, ο Τάισον με 5 γκολ και 13 ασίστ, αλλά και ο Κίριλ Ντεσπόντοφ που αναμένεται να έρθει από τον πάγκο, με 12 γκολ και 12 ασίστ.

Οι κομβικοί Κεντζιόρα και Κουλιεράκης

Σε ένα ντέρμπι, βέβαια, υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες που είναι ικανοί να γείρουν την πλάστιγγα είτε υπέρ της μίας πλευράς, είτε της άλλης.

Ένας εξ αυτών είναι η εκμετάλλευση των στημένων φάσεων, κομμάτι από το οποίο ο ΠΑΟΚ έχει πάρει αρκετά τη φετινή σεζόν, με αποκορύφωμα την ιστορική ανατροπή-πρόκριση εις βάρος της Ντινάμο Ζάγκρεμπ δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Ποιοι μπορούν να κάνουν σήμερα τη διαφορά για τον ΠΑΟΚ; Οι Τόμας Κετζιόρα και Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, οι οποίοι αθροιστικά έχουν πετύχει 7 γκολ τη φετινή σεζόν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πολωνός σκόραρε στο διπλό του ΠΑΟΚ επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης (1-2), πέτυχε στο 89ο λεπτό το γκολ που χάρισε στους «ασπρόμαυρους» την ισοπαλία με την ΑΕΚ στην Τούμπα (1-1) και στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο ήταν αυτός που ανέτρεψε το σκορ του πρώτου αγώνα στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης.

Σε ό,τι αφορά τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη, σκόραρε στο «διπλό» του ΠΑΟΚ επί της Ελσίνκι στη Φινλανδία (2-3), χάρισε τη νίκη στον «δικέφαλο» επί της Αϊντραχτ στην Τούμπα (2-1) με γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων,  βρήκε δίχτυα στην εύκολη νίκη επί του Βόλου για το πρωτάθλημα στην Τούμπα (3-0) και έκανε το παιχνίδι της… ζωής του στη ρεβάνς με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, με την ασίστ που έδωσε στον Μπάμπα Ράχμαν για το 1-0 στο 27′, με το σουτ που οδήγησε στο αυτογκόλ του Σούτσιτς για το 2-0 στο 33′ και το γκολ στο 72′ που έδωσε στον ΠΑΟΚ σκορ πρόκρισης, πριν το εύστοχο πέναλτι του Αντρίγια Ζίβκοβιτς για το τελικό 5-1.