Φωτογραφία: Intime

Bloggers

Έμπλεξε ο ΠΑΟΚ

12.04.24 | 08:53

Γράφει: Πάνος Βόγλης

Η πρόκριση είναι στα χέρια του ΠΑΟΚ; Φυσικά. Στην καυτή Τούμπα, με ορμή, πλάνο και την αύρα του κόσμου, οι παίκτες του Λουτσέσκου έχουν τη δυνατότητα να γυρίσουν το διόλου βαρύ 1-0 και να περάσουν στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Κάτι που θα συνιστά τεράστια επιτυχία και δεν θα θυμάται κανένας την κακή εμφάνιση στο Μπριζ το βράδυ της 11ης Απριλίου.

Όμως να βάλουμε μία σειρά στα πράγματα. Ο ΠΑΟΚ έμπλεξε και για να προκριθεί πρέπει πρώτα ξεμπλέξει το μυαλό του, το πλάνο του και να βρει το κατάλληλο σχήμα που θα βραχυκυκλώσει την Μπριζ.

Γιατί δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά ο «δικέφαλος» ήταν η ομάδα που αντιδρούσε στο παιχνίδι. Όχι εκείνη που δρούσε, όχι εκείνη που είχε τον έλεγχο του ρυθμού, που δημιουργούσε, που πήγαινε πρώτη στην μπάλα. Αντιθέτως.

Το πλάνο της Μπριζ «βραχυκύκλωσε» τον ΠΑΟΚ

Οι Βέλγοι, αφού εξουδετέρωσαν άνετα τον ντεφορμέ Κωνσταντέλια, πήραν τη μάχη του κέντρου, εγκλώβισαν τον Μεϊτέ, δεν άφησαν διάδρομο στον Τάισον και με τα συνεχή τους τρεξίματα, προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα στην ομάδα του Λουτσέσκου.

Τόσα πολλά που ο έμπειρος Ρουμάνος πήρε χαμπάρι νωρίς τι γινόταν και προσπάθησε να «σβήσει» το ματς, για να δεχθεί όσο λιγότερες φάσεις γινόταν.

Με γκολ στο 7’, γήπεδο κατηφόρα και παίκτες κλειδιά να μην πατάνε καλά, ήταν μια σοφή κίνηση. Ωστόσο ο ωραίος ΠΑΟΚ που έχει φτιάξει και φέτος ο Λουτσέσκου, δεν ξέρει να αμύνεται τόσο καλά, όσο να επιτίθεται. Η δύναμη του είναι μεσοεπιθετικά.

Η Μπριζ τον σημάδεψε σε όλες τις αδυναμίες του. Ξέρουν πως ο Οζντόεφ είναι σε κακή κατάσταση, γεγονός που δυσκολεύει τον Μειτέ καθώς καλείται να παίξει για δύο στο κέντρο. Αυτό δε γίνεται σε αυτό το επίπεδο. Αποτέλεσμα;

Κακή εμφάνιση και οι δύο, η μεσαία γραμμή ξεκάθαρα υπέρ των Βέλγων και όλο το ματς πήγε στη λογική του…τρεχάτε ποδαράκια μου. Σε ματς με τόσο τρέξιμο η Μπριζ έδειχνε πιο φρέσκια και πιο απειλητική.

Ο Κοτάρσκι κράτησε, ο Κουλιεράκης με ηρωισμούς βοήθησε, αλλά αυτά δεν έφταναν για αποτέλεσμα εκεί μέσα.

Γιατί γράφουμε ότι έμπλεξε η ελληνική ομάδα; Γιατί ενώ πιστεύουμε ακόμη πως μπορεί να πάρει την πρόκριση (δεν είναι δα κάποιο φοβερό σκορ το 1-0), δεν έχασε επειδή ήταν άτυχος.

Δεν έχασε επειδή δεν μπήκαν στα δίχτυα κάποιες φάσεις του. Έχασε γιατί τον νίκησε μία καταφανώς καλύτερη ομάδα. Τελεία. Καλύτερη για μία βραδιά; Μπορεί. Μακάρι δηλαδή, με την ελπίδα να ήταν παρένθεση το ματς στο Βέλγιο και στην Τούμπα να αλλάξουν τα πράγματα. Ποιος δεν το θέλει αυτό;

Σε λιγότερο από βδομάδα θα μάθουμε ποιος θα πάρει το εισιτήριο για τους «4». Αυτό που μάθαμε χθες όμως, είναι πως για να περάσει ο ΠΑΟΚ αυτήν την Μπριζ, πρέπει να αλλάξει προσέγγιση.

Αλλιώς θα δεινοπαθήσει και εντός έδρας, προκειμένου να φτάσει στην πρόκριση. Πρέπει να τρέξει περισσότερο, να πρεσάρει πιο σωστά, να μην αφήσει την μπάλα στα πόδια του Βανάκεν, να κόψει τον αέρα των πιτσιρικάδων της βελγικής ομάδας, που παρατάχτηκε με έξι γηγενείς και πέντε από τους 11, γεννημένους από το 2000 και μετά.

Κλείνοντας, δεν γίνεται να παίζει αυτός ο Σαμάτα και όχι ο Τόμας. Και αυτήν την στιγμή χρειάζεται ξεκούραση ο Ντέλιας και δεν γίνεται να μένει στον πάγκο αυτός ο Ντεσπόντοφ.

Όσο για την απαράδεκτη στάση των Βέλγων αστυνομικών, υπευθύνων του γηπέδου και της ομάδας, ότι και να πει κανείς είναι λίγο.

Τα έχει μεταφέρει με ακρίβεια όλα ο Στέργιος Αναστασιάδης από εκεί και πραγματικά απορούμε πως τα ανέχεται όλα όσα έγιναν η UEFA. Εκτός αν δεν τα ανεχτεί και παρέμβει, έστω και με καθυστέρηση.