Ανάλογες στιγμές θέλουν να ζήσουν και το βράδυ της Τετάρτης οι παίκτες του Ολυμπιακού Φωτογραφία: Intime

Ολυμπιακός

Ένα μοναδικό… παραμύθι με Youth League και τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης την ίδια χρονιά(vids)

11.05.24 | 16:00

Όλος ο οργανισμός του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού ζει φέτος ένα παραμύθι. Ένα παραμύθι το οποίο εκτυλίσσεται σε δύο κόσμους, όπου σε αμφότερους το τέλος είναι αίσιο.

Στο πρώτο παραμύθι οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν την περιπέτειά του στους «16» του Conference League, στο πρώτο παιχνίδι του Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του Ολυμπιακού με την Φερεντσβάρος στο «Γ. Καραϊσκάκης» και θα την ολοκληρώσουν στην «OPAP Arena» στον τελικό της 29ης Μαΐου.

Στο δεύτερο παραμύθι οι «μικροί» ήρωες του Ολυμπιακού πήγαν μέχρι την Νιόν και κατέκτησαν τον τίτλο του UEFA Youth League.

Μέχρι φέτος κανένας ελληνικός σύλλογος δεν είχε καταφέρει να κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο και οι Πειραιώτες είναι μια ανάσα από το να πάρουν σε λίγο χρονικό διάστημα δύο.

Η Κ19 του Ολυμπιακού το Youth League και η ομάδα του Μεντιλίμπαρ το Conference League.

Ένα επίτευγμα τόσο μοναδικό, που όμοιό του δεν έχει ξαναγίνει. Κυριολεκτικά! Κανένας ευρωπαϊκός σύλλογος δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει τόσο το Youth League όσο και το Champions ή Europa ή Conference League.

Για την ακρίβεια, δεν έχει φτάσει κάποια κοντά, καθώς όλες οι ομάδες που πήραν τη διοργάνωση των «μικρών» της UEFA, δεν έφτασαν σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Η πρώτη και μοναδική ομάδα που το καταφέρνει αυτό είναι ο Ολυμπιακός

Το Youth League, το οποίο ξεκίνησε με το όνομα NextGen Series, ιδρύθηκε το 2011. Η μόνη φορά εκτός από φέτος που βρέθηκε άλλη ομάδα τόσο κοντά στο να επιτύχει κάτι ανάλογο με τον Ολυμπιακό, ήταν η Μπενφίκα τη σεζόν 2013/14.

Οι «αετοί» της Λισαβόνας έφτασαν στον τελικό του Europa League, στον οποίο ηττήθηκαν από τη Σεβίλη στα πέναλτι, ενώ η Κ19 της Μπενφίκα έπαιξε στον τελικό του Youth League με την Μπαρτσελόνα, χάνοντας με 3-0.

Επομένως, ο Ολυμπιακός είναι η πρώτη και μοναδική ομάδα στην Ευρώπη που καταφέρνει κάτι τέτοιο και αναμένεται να γιγαντώσει το επίτευγμα αν η ομάδα του Μεντιλίμπαρ κατακτήσει το Conference League.