Φωτογραφία: Eurokinissi

Ολυμπιακός

Η παράδοση κόντρα στον… έκτο όμιλο του Conference League

11.05.24 | 08:53

Ο Ολυμπιακός πήρε τη μεγάλη πρόκριση για τον τελικό του UEFA Europa Conference League όπου θα αντιμετωπίσει τη Φιορεντίνα, η οποία είναι για δεύτερη σερί χρονιά στον τελικό της διοργάνωσης.

Γράφει ο Νίκος Παπαχρήστος

Ένα σπάνιο στατιστικό που προκύπτει από αυτό το ματς είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» τη φετινή σεζόν θα έχουν αντιμετωπίσει όλες τις ομάδες του 6ου ομίλου, Γκενκ, Τσουκάριτσκι, Φερεντσβάρος και Φιορεντίνα του Conference League και μάλιστα χωρίς να έχουν ηττηθεί.

Τα πρώτα ματς της σεζόν

Συγκεκριμένα, στον τρίτο προκριματικό γύρο του UEFA Europa League ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Γκενκ και στο πρώτο ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» πήρε τη νίκη με 1-0, ενώ στον επαναληπτικό του Βελγίου το ματς ήρθε ισόπαλο 1-1 και ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση.

Οι εμφατικές νίκες κόντρα στην Τσουκάριτσκι

Στον αμέσως επόμενο γύρο, οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν την σέρβικη Τσουκάριτσκι, όπου με δύο άνετες νίκες (3-1 και 0-3) πήρε την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League.

Το ντεμπούτο του Μεντιλίμπαρ

Στην φάση των ομίλων του Europa League ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε παρά μόνο να πάρει τη τρίτη θέση και να περάσει στα νοκ-άουτ του Conference League. Εκεί «έπεσε» πάνω στην Φερεντσβάρος, την οποία και απέκλεισε με δύο νίκες εντός και εκτός έδρας με το ίδιο σκορ (1-0). Ακόμη, το πρώτο μεταξύ τους ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν και το πρώτο παιχνίδι του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο των ερυθρόλευκων.

Κάπως έτσι φτάσαμε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του συγκεκριμένου ομίλου, Φιορεντίνα και θέλει και εκεί να συνεχίσει την «παράδοση» που έχει κόντρα στις ομάδες αυτού του ομίλου.