ΚΗΦΙΣΙΑ Φωτογραφία: ΜΟΝΟΒΑLA.GR CREATIVE TEAM / FOIVOS MOURATIDIS

Κηφισιά

Χάλασε την παράδοση των 28 βαθμών (vids)

15.05.24 | 10:00

Η Κηφισιά μπορεί το 2023 να πανηγύρισε την άνοδό της, για πρώτη φορά στη Stoiximan Super League, ωστόσο η ομάδα των βορείων προαστίων, αν και έδωσε τη μάχη της, δεν κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό και την επιστροφή της, στη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μάλιστα, αν και ολοκλήρωσε τη διαδικασία των playouts με 28 βαθμούς, έγινε η πρώτη που υποβιβάζεται έχοντας συγκεντρώσει τον συγκεκριμένο αριθμό ή και περισσότερους βαθμούς, στα 5 χρόνια που υπάρχει το συγκεκριμένο σύστημα διεξαγωγής, στο πρωτάθλημα.

Την περσινή σεζόν υποβιβάστηκαν ο Ιωνικός, που τερμάτισε με 27 βαθμούς και ο Λεβαδειακός με 26, ενώ η Λαμία κατάφερε να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας από τη Νίκαια την τελευταία αγωνιστική των playouts, για να φτάσει τους 29 πόντους και να κερδίσει την παραμονή της, στη Super League.



Την αγωνιστική περίοδο 2021/22, η βαθμολογία έμεινε πιο χαμηλά, με τον Απόλλων Σμύρνης να υποβιβάζεται με 22 βαθμούς, ενώ η Λαμία κατέληξε στην 7η θέση των playouts με 26 πόντους και αγωνίστηκε στα μπαράζ παραμονής, όπου σε διπλά παιχνίδια απέναντι στην Βέροια, κατάφερε να μείνει με συνολικό σκορ 3-2 (1-2, 1-1).

Ο Παναιτωλικός τα είχε καταφέρει με 28 βαθμούς

Ο Παναιτωλικός τη σεζόν 2020/21 τελείωσε τα playouts με 28 βαθμούς, όσους και η Κηφισιά φέτος, με την ομάδα του Αγρινίου να κερδίζει ωστόσο την παραμονή της, στη μεγάλη κατηγορία στους αγώνες μπαράζ κόντρα στην Ξάνθη, ενώ η ΑΕΛ, από την πλευρά της, με 27 βαθμούς έμεινε… στον πάτο της βαθμολογίας και υποβιβάστηκε,.

Ο Παναιτωλικός κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία του στην Super League και την επόμενη σεζόν, χάρη στο εκτός έδρας γκολ, την τελευταία σεζόν που στο ελληνικό ποδόσφαιρο εξακολουθούσε να ισχύει αυτός ο κανονισμός. Στην Ξάνθη στο πρώτο παιχνίδι οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 2-1, όμως στη ρεβάνς του Αγρινίου, το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βέργου στο 83′, διατήρησε τον Παναιτωλικό στην πρώτη κατηγορία.

Την πρώτη σεζόν που υπήρξαν playouts στο ελληνικό πρωτάθλημα, το 2019/2020, σε μία χρονιά που διεκόπη εξαιτίας του κορονοϊού, η Ξάνθη είχε τιμωρηθεί με ποινή αφαίρεσης 12 βαθμών και εντέλει υποβιβάστηκε με 24, ενώ ο Πανιώνιος τερμάτισε τελευταίος, με 23 βαθμούς, μετά από αφαίρεση 6 πόντων, εξαιτίας τιμωρίας.