ΑΕΚ Νόρντιν Άμραμπατ Λιβάι Γκαρσία Φωτογραφία: Intime

ΑΕΚ

Τα διλήμματα στον «άσο» και στο «9»

14.05.24 | 08:45

Γράφει: Άκης Γεωργίου

Η ΑΕΚ ολοκληρώνει την προετοιμασία της για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (15/5) το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα κρίνει τα πάντα ωστόσο υπάρχουν ζητήματα που αφορούν την 11άδα που θα επιλέξει ο Αλμέιδα τα οποία αποτελούν… σπαζοκεφαλιά.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα δυο πιο hot διλήμματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή ως προς τον καταρτισμό του αρχικού σχήματος της «Ένωσης» στο μεγάλο ντέρμπι του Φαλήρου.

Το δίλημμα για τους γκολκίπερ

To ένα δίλημμα έχει να κάνει με την επιλογή του τερματοφύλακα. Ο βασικός γκολκίπερ της ΑΕΚ στη σεζόν είναι προφανώς ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς ο οποίος όμως έχει να αγωνιστεί από τις 10 Μαρτίου και την πρεμιέρα των play-off απέναντι στη Λαμία. Ο Αυστριακός τέθηκε νοκ-άουτ λόγω ενός τραυματισμού στην τελευταία προπόνηση πριν το ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής των play-off με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια (1-0) και έκτοτε υπερασπίζεται την εστία της «Ένωσης» ο Αθανασιάδης.

O 31χρονος Έλληνας γκολκίπερ έχει καλύτερο ρυθμό καθώς έχει παίξει 7 συνεχόμενα παιχνίδια, ωστόσο ο ρυθμός μετά από μια τόσο μεγάλη διακοπή είναι κάτι σχετικό. Τα γένια και τα χτένια ανήκουν σε κάθε περίπτωση στον Ματίας Αλμέιδα και τους συνεργάτες του (ιδιαίτερα στον Ρόα που ειδικεύεται στο κομμάτι των γκολκίπερ) οι οποίοι θα αποφασίσουν για εκείνον που θα υπερασπιστεί την εστία της ομάδας σε ένα ματς το οποίο ενδέχεται να κρίνει τα πάντα ως προς την έκβαση του φετινού τίτλου. Θα πάει με τον Αθανασιάδη που είναι πιο «παιζούμενος» ή με τον Στάνκοβιτς τον οποίο εμπιστεύεται σε όλη τη σεζόν; Το ερώτημα θα απαντηθεί σύντομα.

Φαβορί ο Γκαρσία στην επίθεση

Το δεύτερο δίλημμα του Αλμέιδα έχει να κάνει με τον σέντερ φορ με τον οποίο θα πάει η ΑΕΚ στο Φάληρο. Πριν από τη διακοπή ο Γκαρσία δεν ήταν σε καλή κατάσταση με αποτέλεσμα στα δυο τελευταία ντέρμπι με Παναθηναϊκό στη Φιλαδέλφεια και ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας, ο Αργεντίνος τεχνικός να επιλέξει τον Πόνσε στο αρχικό σχήμα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις τελευταίες προπονήσεις στα Σπάτα ο Γκαρσία βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και κερδίζει πόντους για το αρχικό σχήμα. Ούτως ή άλλως όταν είναι και οι δυο φορ της ΑΕΚ σε καλή κατάσταση ο Αλμέιδα δεν έχει ιδιαίτερες αμφιβολίες για το ποιος είναι ο βασικός, αφού μπορεί ο Πόνσε να είναι πιο… σέντερ φορ ωστόσο ο Γκαρσία έχει κάποια στοιχεία τα οποία δεν αναπληρώνονται και δεν είναι πολλοί οι αντίπαλοι στο ελληνικό πρωτάθλημα που μπορούν να τα μαρσάρουν.