Φωτογραφία: Intime

Πανσερραϊκός

Φαβορί ο Γρηγορίου αλλά δεν… παίζει μόνος του

14.05.24 | 13:58

Έχοντας πετύχει με εμφατικό τρόπο τον στόχο της παραμονής στη Stoiximan Super League, τερματίζοντας πρώτος στα playouts, ο Πανσερραϊκός έχει ξεκινήσει ήδη τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν. Πρώτο μέλημα του προέδρου της σερραϊκής ΠΑΕ, Τάσου Καζία; Να κλείσει το θέμα του προπονητή που θα αντικαταστήσει τον Πάμπλο Γκαρσία στην άκρη του πάγκου των «λιονταριών».

Πρώτη επιλογή ο Μιχάλης Γρηγορίου

Η περίπτωση που «παίζει» πολύ δυνατά τα τελευταία 24ωρα και όχι αδίκως, είναι αυτή του Μιχάλη Γρηγορίου. Μάλιστα, ο 50χρονος τεχνικός, ο οποίος είναι «ελεύθερος» από τις 22 Απριλίου όποτε και λύθηκε πρόωρα η συνεργασία του με τον ΠΑΣ Γιάννινα, είναι το φαβορί για να αναλάβει να «χτίσει» τον Πανσερραϊκό της σεζόν 2024-25, έχοντας συνεργαστεί και στο παρελθόν με τους «ερυθρόλευκους».

Η πρώτη θητεία στις Σέρρες και οι δύο αποτυχίες

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας προπονητής έκατσε στον πάγκο του Πανσερραϊκού από τον Ιανουάριο του 2012 έως τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς, στην οποία οι Σερραίοι τερμάτισαν 7οι στο πρωτάθλημα της Football League (νυν Super League 2), έχοντας να αντιμετωπίσουν πάρα πολλά προβλήματα εξαιτίας της μεγάλης περιπέτειας της υγείας του Πέτρου Θεοδωρίδη και τον θάνατο του έμπειρου παράγοντα στις αρχές Απριλίου.

Έκτοτε, ο Γρηγορίου εργάστηκε σε Κέρκυρα, Ατρόμητο, Πανιώνιο, Λάρισα, Λαμία, Ιωνικό και ΠΑΣ Γιάννινα ανεβάζοντας σε γενικές γραμμές τις «μετοχές» του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ωστόσο τα τελευταία δύο χρόνια, παρότι δεν έφερε την αποκλειστική ευθύνη, δεν κατάφερε να «γλιτώσει» Ιωνικό και ΠΑΣ Γιάννινα από τον υποβιβασμό, αναλαμβάνοντας τα ηνία τους στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Στο «κάδρο» και ο Χουάν Φεράντο

Όπως προκύπτει πάντως, ο Μιχάλης Γρηγορίου – ο οποίος βρέθηκε χθες στην Τούμπα και παρακολούθησε από κοντά το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό – δεν «παίζει» μόνος του για τον πάγκο του Πανσερραϊκού.

Στο μυαλό του προέδρου της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Τάσου Καζία, υπάρχει και η περίπτωση του 43χρονου Ισπανού, Χουάν Φεράντο, ο οποίος επίσης είναι «ελεύθερος» μετά την θητεία του στην ινδική Μοχούν Μπαγκάν, από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον περασμένο Ιανουάριο. Μάλιστα, η συγκεκριμένη ομάδα στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ινδίας υπό τις οδηγίες του Φεράντο την περσινή σεζόν ενώ το 2023 έφτασε μέχρι και την κατάκτηση του Durand Cup, με τον συγκεκριμένο προπονητή να είναι γνωστός στη χώρα μας από το πέρασμά του στον Βόλο!

Συγκεκριμένα, ο Φεράντο ανέλαβε τον Βόλο το καλοκαίρι του 2017 και τη σεζόν 2018-19 τον οδήγησε στην άνοδο στη Super League κατακτώντας το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας, ενώ αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2020 λόγω προβλημάτων με την όραση που τον οδήγησαν να εισαχθεί σε νοσοκομείο της Ισπανίας. Έξι μήνες μετά, ο Ισπανός «μετακόμισε» στην Ινδία για λογαριασμό της Γκόα, με την οποία πανηγύρισε στο τέλος της σεζόν το Durand Cup.

Άμεσα η τελική απόφαση

Σε κάθε περίπτωση, τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι πιθανότητες είναι υπέρ του Μιχάλη Γρηγορίου σε ότι αφορά τον «εκλεκτό» του Τάσου Καζία για τον πάγκο του Πανσερραϊκού, με τον ισχυρό άντρα των Σερραίων να μην κρύβει την επιθυμία του να «τελειώσει» άμεσα το όλο ζήτημα, προκειμένου στη συνέχεια να δρομολογηθούν όλα τα θέματα που άπτονται του ρόστερ που θα δημιουργηθεί για τη σεζόν 2024-25.

Βέβαια, με βάση το ότι ο Πάμπλο Γκαρσία σήκωσε πολύ τον πήχη, οδηγώντας τον Πανσερραϊκό στην 7η θέση του φετινού πρωταθλήματος, το έργο του αντικαταστάτη του μόνο εύκολο δεν πρόκειται να είναι!