Παναθηναϊκός

Σε αγωνιστικό κατήφορο ο Παναθηναϊκός – ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ η Ευρώπη και το Κύπελλο

15.05.24 | 23:30

Η εικόνα που δείχνει ο Παναθηναϊκός το τελευταίο διάστημα αποτυπώθηκε ξανά στην Τούμπα. Μια ομάδα σε πολύ κακή κατάσταση, μια ομάδα άδεια, χωρίς ψυχολογία, χωρίς βασικές αρχές στο παιχνίδι της και δίχως να πιστεύει στον “εαυτό” της. Όλα τα παραπάνω, έχουν βγει από την ήττα από την ΑΕΚ και έπειτα. Το είδαμε και απέναντι στον Άρη, το είδαμε και σε πολύ μεγάλο βαθμό στην Τούμπα σε αυτό το «βαρύ» 4-1 από τον ΠΑΟΚ.

Τι ζητούσε ο Παναθηναϊκός από την αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΟΚ; Στη θεωρία να βγάλει αντίδραση και να φτάσει σε ένα θετικό αποτέλεσμα, ιδανικά στη νίκη. Φάνηκε αυτό στο χορτάρι του γηπέδου του «δικεφάλου» του βορρά; «ΟΧΙ», είναι η απάντηση. Με κεφαλαία γράμματα…

Οι «πράσινοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ από δικά τους λάθη για μια ακόμη φορά. Αναφερόμαστε στην «γκέλα» του Ρούμπεν για το 1-0 του Τάισον, αλλά και στο αναίτιο πέναλτι του Γεντβάι στον Σαμάτα για να γίνει το 2-0 από τον Ζίβκοβιτς. Μέχρι εκείνο το σημείο είχε όλη κι όλη μια μεγάλη ευκαιρία με τον Σπόραρ και μια ανούσια κατοχή, δίχως να μπορεί να δημιουργήσει.

Όταν ο Τερίμ αποφάσισε να αλλάξει τον σχηματισμό και να παίξει με δυο φουλ μπακ, το «τριφύλλι» βρήκε το γκολ με τον Γερεμέγεφ, έδειξε να κερδίζει μέτρα και να πιέζει, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Ο ΠΑΟΚ βγήκε στο… ξέφωτο, σημείωσε άλλα δυο γκολ και έστησε ένα πάρτι για τους οπαδούς του, βλέποντας τον Παναθηναϊκό να βιώνει μια εφιαλτική βραδιά.

Η κατάσταση έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολη για τον Παναθηναϊκό που βρίσκεται σε έναν αγωνιστικό κατήφορο. Με ένα κλίμα βαρύ (εντός και εκτός), με τον κόσμο φουλ απογοητευμένο, με την ομάδα να βρίσκεται στα… χαμένα κι όλα αυτά χωρίς η σεζόν να έχει ολοκληρωθεί. Το αναφέρουμε το τελευταίο διότι ακολουθούν δυο ματς με πολύ μεγάλο «πρέπει»:

-Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης δεν υπάρχει για το «τριφύλλι», προκειμένου να τερματίσει τρίτο και μην κινδυνεύει η ευρωπαϊκή του επιβίωση.

-Στον τελικό Κυπέλλου, η κατάκτηση του τροπαίου αποτελεί υποχρέωση προκειμένου να κλείσει η σεζόν με έναν τίτλο. Μια υποχρέωση που θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη αν φτάσουμε στο σημείο στο παιχνίδι του Πανθεσσαλικού να «παίζεται» το ευρωπαϊκό εισιτήριο!

Το πως μπορεί να συνέλθει ο Παναθηναϊκός μέσα σε λίγες ημέρες και να φτάσει σε νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό, αποτελεί ένα τεράστιο ερωτηματικό. Το βέβαιο είναι ότι η αποκαρδιωτική εικόνα του τελευταίου διαστήματα πρέπει με κάποιον τρόπο να αλλάξει ΧΘΕΣ! Για να μη χαθεί η Ευρώπη και το Κύπελλο Ελλάδας…

Το πρωτάθλημα δεν ήρθε και αυτό είναι αποτυχία, αλλά ακόμα υπάρχουν δυο ματς στα οποία η νίκη είναι επιβεβλημένη. Όσο δύσκολη κι αν είναι η κατάσταση. Τα υπόλοιπα, τούτη τη στιγμή, έρχονται σε δεύτερη μοίρα και θα έχουμε όλο τον χρόνο να ασχοληθούμε.  Με το βλέμμα στο «αύριο» και την επόμενη σεζόν…