Φωτογραφία: Intime

Διαιτησία

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση του Σταύρου Μάνταλου με τους διαιτητές

17.05.24 | 19:12

Γράφει: Βασίλης Ποντικός

Την ερχόμενη Δευτέρα (20/5) θα πραγματοποιηθεί  στο αρμόδιο για τον αθλητισμό υπουργείο συνάντηση σε επίπεδο νομικών υπουργείου – UEFA και ΕΠΟ για το θέμα την Ένωση Διαιτητών.

Στη συνάντηση ζήτησε να εκπροσωπηθεί και η Ένωση Διαιτητών (ΕΔΠΕ-ΟΔΠΕ), η οποία έστειλε το ακόλουθο αίτημα: «Προς: Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση Αξιότιμε κ. Υπουργέ, Πληροφορηθήκαμε, δια του Τύπου, ότι επίκειται συνάντησή σας τη Δευτέρα 20 Μαϊου με αντιπροσωπεία της UEFA και της ΕΠΟ προκειμένου να συζητηθεί η συμμετοχή της Ένωσης Διαιτητών στα όργανα της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Επειδή γνωρίζετε πολύ καλά ότι η ΕΠΟ καταστρατηγεί την ελληνική νομοθεσία, την Ολιστική Μελέτη και το Καταστατικό της, αρνούμενη να εγγράψει ως μέλος της, όπως οφείλει, την Ένωσή μας, η οποία εκπροσωπεί το σύνολο των Ελλήνων Διαιτητών, εν ενεργεία και μη, παρακαλούμε όπως συμμετάσχουμε σ’ αυτή τη συνάντηση, που μας αφορά απολύτως, δια του νομικού μας εκπροσώπου»

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της ένταξης της Ένωσης θα συζητηθεί στη ΓΣ της ΕΠΟ στις 28/6 και επειδή βάσει καταστατικού στη νέα ΕΕ μία θέση προβλέπεται να καλυφθεί από τον πρόεδρο της Ένωσης Διαιτητών, πραγματοποιήθηκε σήμερα, συνάντηση με πρωτοβουλία του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ, Στ. Μάνταλου.

Τι συζητήθηκε με Μάνταλο και διαιτητές

Στην σημερινή συνάντηση ο Σταύρος Μάνταλος κάλεσε μεταξύ άλλων σύμφωνα με πληροφορίες τους Παπαδόπουλο, Στυλιαρά, Καλογερόπουλο, Κιοτζένη και με την συνδρομή του δικηγόρου της ΕΠΟ Ν. Μπάρτζη, ζήτησαν από τους διαιτητές να στείλουν εξουσιοδοτήσεις προκειμένου να δημιουργηθούν σωματεία διαιτητών και κατόπιν να δημιουργηθεί νέα Ένωση.

Από την πλευρά του ο Μπάρτζης ανέφερε πως οι ενέργειες είναι νόμιμες και αφότου το καταστατικό εγκριθεί από το αρμόδιο δικαστήριο, η ΕΠΟ θα ζητήσει αναγνώριση από τη ΓΓΑ και στη συνέχεια θα προχωρήσει η διαδικασία ώστε η Ενωση να αναγνωριστεί ως νέος μέλος από τη γενική συνέλευση της ομοσπονδίας.