Δύο πέναλτι έπιασε ο Βασίλης Αθανασίου στον αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τη Λαμία Φωτογραφία: Eurokinissi

ΠΑΣ Γιάννινα

Αθανασίου: Έγινε μέλος σε μία ιδιαίτερη λίστα της α’ κατηγορίας

04.02.24 | 22:40

Μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννινα να έχασε με 4-1 από τη Λαμία στους «Ζωσιμάδες», αλλά ο τερματοφύλακάς του, Βασίλης Αθανασίου, ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές του ματς.

Μόλις στην δεύτερη εμφάνισή του στη σεζόν, ο 25χρονος έκανε κάτι που δεν γίνεται και συχνά. Απέκρουσε δύο πέναλτι, στο ίδιο παιχνίδι, απέναντι στον ίδιο εκτελεστή, τον Καρλίτος.

Ο Έλληνας πορτιέρε αρχικά είπε «όχι» στον Ισπανό επιθετικό στο 12ο λεπτό, ενώ έκανε το ίδιο και στο 61ο.

Βέβαια, για τον Αθανασίου η μοίρα του έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι, αφού 1 λεπτό μετά την απόκρουση του δεύτερου πέναλτι και με το σκορ στο 1-2 υπέρ των φιλοξενούμενων, έκανε λανθασμένη έξοδο, για να γίνει το 1-3 και να «ψαλιδιστούν» οι ελπίδες των Γιαννιωτών έστω για τον βαθμό.

Ο 13ος στην ιστορία της Super League που πιάνει δύο πέναλτι σε ένα ματς

Ο 25χρονος γκολκίπερ του ΠΑΣ Γιάννινα έγινε μόλις ο 13ος τερματοφύλακας στην ιστορία της Super League, που κατόρθωσε να αποκρούσει δύο πέναλτι σε έναν αγώνα!

Τελευταίος χρονικά που το πέτυχε αυτό, ήταν ο Νόαμ Μπάουμαν του ΟΦΗ. Το αξιοπερίεργο είναι ότι και σε αυτήν την περίπτωση η ομάδα του έχασε. Ήταν το 4-0 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, πριν από περίπου ένα μήνα (3 Ιανουαρίου).

Το επίσης αξιοσημείωτο αφορά το γεγονός ότι και η αμέσως προηγούμενη φορά κατά την οποία ένας τερματοφύλακας έπιασε δύο πέναλτι σε έναν αγώνα, ήταν σε ήττα της ομάδας του, ξανά με 4 γκολ παθητικό. Ήταν ο Γκιόργκι Λόρια, στις 15 Μαρτίου του 2015, στην ήττα (ξανά) του ΟΦΗ με 4-1 στην Κέρκυρα.