Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Τα παράδοξα του Παναθηναϊκού: Διπλάσια παραγωγικότητα αλλά τερμάτισε τέταρτος

20.05.24 | 23:05

Γράφει: Νίκος Παγκάκης

Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα ακόμη κακό εντός έδρας ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, συν ότι για πολλοστή φορά μέσα στο σπίτι του, δέχτηκε γκολ και δεν κέρδισε. Οι αλλαγές (πλην Μαντσίνι που δεν έπρεπε να βγει) ήταν αναγκαστικές. Όμως όσοι πέρασαν στο γήπεδο δεν έδωσαν την απαραίτητη ώθηση. Τέταρτο σερί ντέρμπι που δεν ανθίζει το τριφύλλι!

Η ατάκα «κρίμα» του Κόντη απεικονίζει επακριβώς και την τελική αρνητική έκβαση για τον Παναθηναϊκό . Και γενικά είναι κρίμα μέχρι το 72′ να προηγείται 2-0 σε ντέρμπι στο γήπεδο του και να μην παίρνει το πολυπόθητο αποτέλεσμα.

Όμως εκτός από την έλλειψη διαύγειας στο 1/3 του ματς υπάρχουν και κάποια παράδοξα. Αφού αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακό το ότι ο Ολυμπιακός φέτος σε 6 αγώνες, δεν κέρδισε ποτέ και πουθενά τον Παναθηναϊκό… και ο Παναθηναϊκός ρισκάρει τώρα την ευρωπαϊκή του συμμετοχή μέσω Κυπελλου! Ο Ολυμπιακός να βρίσκεται  στον τελικό του Conference ενώ το τριφύλλι τερματίζει από κάτω του μάλιστα στη βαθμολογία!

Ο Ιωαννίδης δεν ήταν εκεί κοντά στους τρεις σωματοφύλακες… Θα δώσει το παρών στον τελικό Κυπέλλου. Όμως Μπερνάρ και Μπακασέτας ήταν εκεί! Όποτε παίζουν καλά κάνουν την διαφορά.

Το ζήτημα είναι τι γίνεται με τα back up

Τα παράδοξα δεν σταματούν εδώ και το εξηγώ… Φέτος οι «πράσινοι» μέσοι και οι εξτρέμ πέτυχαν  42 τέρματα! Πέρυσι σημείωσαν τα μισά περίπου, 25! Ενώ οι τρεις επιθετικοί μαζί σκόραραν 31 γκολ φέτος, ενώ πέρσι 18! Κι όμως δεν χάθηκε μόνο το πρωτάθλημα αλλά και η ευρωπαϊκή έξοδος  μέσω Superleague!

Ένας Παναθηναϊκός που είχε την καλύτερη άμυνα και επίθεση στην 6η στροφή των playoffs. Κι όμως τελικά δεν τερμάτισε στη θέση που επιθυμούσε. Είπαμε, τα παράδοξα της στρογγυλής θεάς!