Ο Μελισσανίδης στο γήπεδο της ΑΕΚ Φωτογραφία: Eurokinissi

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

AEK: Η απότομη αλλαγή σελίδας και το τέλος εποχής

10.06.24 | 14:40

Γράφει: Άκης Γεωργίου

H αποχώρηση του Δημήτρη Μελισσανίδη από την ΑΕΚ σημαίνει και ένα τέλος εποχής για τον σύλλογο έπειτα από την εκπλήρωση στόχων οι οποίοι φάνταζαν ανέλπιστοι πριν την ανάληψη των καθηκόντων του το 2013. Όσα είχε πει εκείνο το μεσημέρι στην Βαρυμπόμπη πήραν σάρκα και οστά, με κυριότερο όλων τη βασική του ατάκα τότε, η οποία ήταν καθοριστική ως προς τη δική του στόχευση: «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ΑΕΚ η οποία δεν θα έχει ανάγκη κανέναν για να τρέξει φυσιολογικά».

Και η τωρινή ΑΕΚ πληροί αυτές τις προϋποθέσεις: Έχει μια σταθερά ανταγωνιστική ομάδα την τελευταία διετία, το πιο σύγχρονο γήπεδο στη χώρα, ένα σύγχρονο προπονητήριο, ιδιόκτητους χώρους και τη μεγαλύτερη βάση εισιτηρίων στην Ελλάδα.

Ήταν αναπάντεχο το μαντάτο της απότομης μετάβασης;

Εν μέρει ναι. Η ΑΕΚ άλλαξε χέρια χωρίς καλά-καλά να το καταλάβει κανείς, εν μέσω κορύφωσης του αγωνιστικού της σχεδιασμού και ένα μήνα και κάτι μέρες πριν τον πρώτο επίσημο αγώνα της για την Ευρώπη. Το γεγονός ότι πλησιάζαμε στο πλήρωμα του χρόνου, όμως, ήταν γνωστό. Το θέμα ήταν το timing, οι συνθήκες και η εμπιστοσύνη στον επόμενο.

Αυτό που ήθελε να αποφύγει ο Μελισσανίδης

Ο Μελισσανίδης πλησιάζει τα 74, έδωσε πολλά στον σύλλογο και ίσως μπαίνει στην κορυφή των παραγόντων που προσέφεραν, πάνω από ιερά τέρατα όπως οι αείμνηστοι Λουκάς Μπάρλος και Νίκος Γκούμας. Σε ανύποπτο χρόνο είχε εκμυστηρευτεί ότι έβλεπε με αρνητικό μάτι την εμπλοκή του γιου του Γιώργου στα διοικητικά της ΠΑΕ, προφανώς φοβούμενος την κατάσταση που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ίσως η άμεση μεταβίβαση των μετοχών στον κ. Ηλιόπουλο να έχει να κάνει και με αυτή την παράμετρο, ως δικλείδα ασφαλείας δηλαδή, στο ενδεχόμενο να εμπλακεί ο γιος του με τα διοικητικά της ΠΑΕ.

Δεν ήξερε κανείς τίποτα στην ΠΑΕ!

Το εντυπωσιακό της όλης ιστορίας είναι ότι δεν γνώριζε κανείς εντός ΠΑΕ τίποτα για το deal. Ο Μελισσανίδης δεν ενημέρωσε κανέναν για τις επαφές του με τον Ηλιόπουλο και ότι πληροφορία προέκυπτε το τελευταίο διάστημα δεν προερχόταν από τον χώρο της ΑΕΚ αλλά από τον χώρο της ναυτιλίας στον οποία δραστηριοποιείται ο κ. Ηλιόπουλος. Αυτό είναι ίσως μια ένδειξη για το αν θα γίνουν ή όχι αλλαγές σε πρώτο χρόνο, ωστόσο θα το μάθουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια σήμερα στη συνέντευξη Τύπου στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Η αποκάλυψη του πλάνου και των στόχων του Ηλιόπουλου

Για τον κ. Ηλιόπουλο πέραν των όσων έχουν κυκλοφορήσει σχετικά με την επιχειρηματική και οικονομική του επιφάνεια τα οποία είναι ήδη γνωστά, όλη η… μπάλα θα παιχτεί στα όσα θα πει σήμερα στην παρουσίαση του. Το πλάνο του για την ΑΕΚ, το ενδεχόμενο να γίνουν αλλαγές στην -άμεσα- επόμενη μέρα και όλα όσα σκέφτεται για τον σύλλογο.