Οι παίκτες της ΑΕΚ συνεχίζουν την προετοιμασία τους Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Αυτές είναι οι προτεραιότητες της ΑΕΚ

08.07.24 | 11:45

Γράφει: Άκης Γεωργίου

Την ώρα που τα ρεπορτάζ σε Μεξικό και Ιταλία αντίστοιχα «παίρνουν φωτιά» για τις περιπτώσεις των Αντούνα και Κορέα, η ΑΕΚ ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις της, οι οποίες αφορούν τις θέσεις που αποτελούν προτεραιότητα στη δεδομένη φάση του αγωνιστικού της σχεδιασμού.

Ποιες είναι αυτές; Η θέση του σέντερ φορ και εκείνη του αριστερού μπακ.

Αυτές οι δύο είναι οι προτεραιότητες τη δεδομένη στιγμή

Ειδικά στη θέση του φορ η ΑΕΚ έχει μέχρι στιγμής μόνο τον Λιβάι Γκαρσία διαθέσιμο ενόψει των πρώτων ευρωπαϊκών της αγώνων και τρέχει να προλάβει προκειμένου να φέρει τον δεύτερο επιθετικό της το συντομότερο δυνατό.

Το εγχείρημα της αντικατάστασης του περσινού πρώτου σκόρερ της ομάδας, Έκι Πόνσε, δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο καθώς η «Ένωση» ψάχνει να αντικαταστήσει στην ουσία το εύκολο γκολ που είχε ο Αργεντίνος.

Στη θέση του αριστερού μπακ τα πράγματα είναι πιο ομαλά λόγω της παρουσίας των Χατζισαφί και Πήλιου, υπάρχουν λύσεις αριθμητικά σε πρώτο επίπεδο, ωστόσο, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η ΑΕΚ θα πάει σε σοβαρή αναβάθμιση στη συγκεκριμένη θέση.

Τι γίνεται με Κορέα και Αντούνα

Από εκεί και πέρα, σε ότι αφορά το θέμα των Αντούνα και Κορέα, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί ενόψει συνέχειας, αλλά η αλήθεια είναι πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κάποια ανοιχτή διαπραγμάτευση για κανέναν εκ των δύο.

Ειδικά σε ότι έχει να κάνει με το θέμα του Αντούνα δείχνει δύσκολο να πάει η ΑΕΚ σε προσθήκη επιπλέον δεξιού εξτρέμ όταν υπάρχουν ήδη τρεις παίκτες στη συγκεκριμένη θέση (Ελίασον, Άμραμπατ και Φερνάντες) ενώ σε ότι έχει να κάνει με τον Κορέα, προφανώς είναι μια πάρα πολύ δύσκολη περίπτωση λόγω του μεγάλου συμβολαίου του (3.5 εκατ ευρώ) και ο χρόνος θα δείξει το αν η ΑΕΚ θα κάνει την προσπάθεια.

Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε πάντως, είναι ότι το καλοκαίρι είναι αρκετά μεγάλο και δεδομένα οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν τη διάθεση να κάνουν κάποια μεγάλη μεταγραφή που θα αφορά ένα όνομα που θα προκαλέσει ενθουσιασμό στις τάξεις του κόσμου.