Κατερίνα Στεφανίδη Φωτογραφία: Eurokinissi

Στίβος

«Ασημένια» η εκπληκτική Στεφανίδη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης

10.06.24 | 23:07

Η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν εκπληκτική στον τελικό του άλματος επί κοντώ και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Ρώμης και έδωσε το δεύτερο μετάλλιο στη διοργάνωση στην Ελλάδα, μετά το χρυσό του Μίλτου Τεντόγλου.

Η Κατερίνα στον μεγαλύτερο αγώνα της σεζόν μέχρι τον επόμενο, πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, με άλμα στα 4.73. Αυτό ήταν το πέμπτο σερί ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που η Ελληνίδα αθλήτρια ανέβηκε στο βάθρο.

Η Ελληνίδα «χρυσή» Ολυμπιονίκης έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και πέρασε όλα τα άλματά της με την πρώτη προσπάθεια. Ξεκίνησε από το 4.43 και συνέχισε περνώντας εύκολα με ωραία άλματα και το 4.58 αλλά και το 4.68.

Το μεγάλο όνομα της διοργάνωσης, η Φινλανδή Μούρτο ήταν η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Μόναχο το 2022, κερδίζοντας τότε την Στεφανίδη που είχε μείνει στο 4.75, όμως στη Ρώμη έμεινε εκτός από νωρίς, καθώς δεν κατάφερε να περάσει τα 4.58.

Η Μολιναρόλο έκανε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 4.68, με την Στεφανίδη να εξασφαλίζει σε αυτό το σημείο την παρουσία της στο βάθρο.

Η αθλήτρια του Μιτς Κρίερ πέρασε με την πρώτη προσπάθεια και τα 4.73.

Από εκεί και πέρα η Στεφανίδη έμεινε να παλεύει για το χρυσό μετάλλιο με την Μόζερ από την Ελβετία και την Κόντερι από τη Μεγάλη Βρετανία. Η Ελβετίδα ήταν η μόνη που πέρασε τα 4.78.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πραγματοποίησε πρώτη αποτυχημένη εμφάνιση στον αγώνα στο πρώτο της άλμα στα 4.78 και συνέχισε στα 4.83.

Η Κόντερι είχε μία αποτυχημένη στα 4.78 και με τις δύο αποτυχημένες στα 4.83 τελείωσε τον αγώνα της στην τρίτη θέση, παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο με τη Στεφανίδη να δίνει μάχη με τη Μόζερ για το χρυσό.

Η Κατερίνα Στεφανίδη με δύο αποτυχημένα άλματα στα 4.83, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, επαναλαμβάνοντας την επιτυχία του 2022 στο Μόναχο. Το χρυσό μετάλλιο πήγε στη Μόζερ, με το άλμα της στα 4.78.