Ο Μίλτος Τεντόγλου την ώρα του άλματος Φωτογραφία: Eurokinissi

Στίβος

Μίλτος Τεντόγλου: «Διέλυσε» όλα τα ρεκόρ και ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης! (videos)

08.06.24 | 22:31

Ασύλληπτος, μοναδικός, ανεπανάληπτος Μίλτος Τεντόγλου και στη Ρώμη!

Ο κορυφαίος Έλληνας άλτης όλων των εποχών έδωσε ακόμα μία παράσταση σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και με την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο, ρεκόρ αγώνων και ατομικό ρεκόρ ανέβηκε για 3η συνεχόμενη φορά στην κορυφή της «γηραιάς» ηπείρου.

Ο 26χρονος άλτης του Γιώργου Πομάσκι με καλύτερη προσπάθεια στα 8,65μ. (-0.3) ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου, δεύτερος ήταν ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι με 8,38μ. (-0.5) και τρίτος ο Ελβετός Σιμόν Εχάμερ με 8.31μ. (-0.5).

Καλύτερη επίδοση στον κόσμο με το… καλησπέρα

Το «αεικίνητο φαινόμενο» από τα Γρεβενά από το πρώτο κιόλας άλμα έδειξε τις διαθέσεις του, καθώς… πέταξε στα 8,42μ. (-0.2), επίδοση που αποτελεί την καλύτερη φετινή στον κόσμο!

Στη δεύτερη προσπάθειά του ο Τεντόγλου πάτησε τη βαλβίδα και ακυρώθηκε, την ώρα που στο πρώτο άλμα του ο Ιταλός, Φουρλάνι πήδηξε στα 8,38μ. (-0.5) σημειώνοντας Παγκόσμιο ρεκόρ Κ20!

«Αγριεμένος» στο τρίτο άλμα

Ο 26χρονος χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο στο τρίτο άλμα του ξεπέρασε την επίδοση που πέτυχε στην πρώτη του προσπάθεια, καθώς «πέταξε» στα 8,49μ. (-0.1) και βελτίωσε τη δική του καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο!

Με αυτό το άλμα ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι ουσιαστικά «κλείδωσε» την πρώτη θέση, παραμένοντας για τρίτη συνεχόμενη φορά στον «θρόνο» του.

«Έσπασε» κάθε ρεκόρ ο Τεντόγλου

Ο Τεντόγλου παρέμεινε σε… υψηλά στάνταρ και στην τέταρτη προσπάθειά του, όπου… εκτοξεύθηκε στα 8,45μ. (-0.1), ενώ στο πέμπτο άλμα του σημείωσε ρεκόρ αγώνων ατομικό ρεκόρ με τρομερό άλμα στα 8,65μ. (-0.3)!

Στην τελευταία του προσπάθεια ο Έλληνας άλτης σημείωσε και πάλι 8,65μ. (-0.3).