ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ BETSSON

Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 Εις το Όνομα του Άλκη: «Δεν ασχολήθηκαν από την ΕΠΟ με το αίτημα μας για προσκλήσεις»

24.05.24 | 15:54

Καταγγελία έκανε η Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του Άλκη κατά της ΕΠΟ, αναφέροντας ότι δεν ασχολήθηκαν με το αίτημα τους για να υπάρξουν 40 μέλη της στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας Betsson (20 φίλοι του Αρη και 20 του Παναθηναϊκού) ώστε να περαστεί ένα ξεχωριστό μήνυμα κατά της βίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από την «Η Δομή «1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του Άλκη», αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Δυστυχώς, το αίτημα αυτό πέρασε από 40 κύματα, κάποιοι από την ΕΠΟ δεν μπήκαν καν στον κόπο να μας απαντήσουν. Ευχαριστούμε θερμά τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος. Υποστράτηγο κ. Μπουλούμπαση, για την βοήθεια του για να μας δοθούν (έστω και) έξι (6) συνολικά προσκλήσεις, προκειμένου να πραγματοποιήσουμε τελικά την εν λόγω συμβολική ενέργεια».

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Δομή «1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του Άλκη» εδώ και τρεις (3) μήνες μάχεται για να πραγματοποιήσει μία δράση με πολύ έντονο συμβολισμό.

Ειδικότερα, έχουμε υποβάλει εγγράφως αίτημα προς την ΕΠΟ προκειμένου σαράντα (40) μέλη της Δομής, και συγκεκριμένα είκοσι (20) φίλοι του Παναθηναϊκού και είκοσι (20) φίλοι του Άρη, φορώντας τα χρώματα της ομάδας που αγαπούν να βρεθούν ΜΑΖΙ στη γνωστή πεζογέφυρα του Πανθεσσαλικού Σταδίου λίγο πριν την έναρξη του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, να κρεμάσουμε ένα πανό της Δομής με το σύνθημα “Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΝΩΝΕΙ – ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ” και στη συνέχεια να παρακολουθήσουμε τον αγώνα μαζί.

Ελπίζαμε ότι ακόμη και αν, παρ’ ελπίδα, γινόταν ο αγώνας χωρίς φιλάθλους θα γινόταν αντιληπτό το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε και θα γινόταν αποδεκτό το αίτημα μας.

Δυστυχώς, το αίτημα αυτό πέρασε από 40 κύματα, κάποιοι δεν μπήκαν καν στον κόπο να μας απαντήσουν, κάποιοι αντιλήφθηκαν το μεγάλο κοινωνικό αποτύπωμα που μπορούσε να αφήσει και να χαράξει ένα νέο μονοπάτι στην κατεύθυνση της αλλαγής της οπαδικής κουλτούρας στην Ελλάδα.

Κάτι που αποτελεί τον 3ο άξονα των δράσεων μας.

Ευτυχώς, την τελευταία στιγμή, βρέθηκε ένας άνθρωπος με θεσμική ιδιότητα που αντιλήφθηκε ότι η δράση που θέλουμε να γίνει στο Βόλο μπορεί να αποτελέσει, εκτός από μία πρωτοποριακή ενέργεια που δεν έχει ξαναγίνει, ένα παράδειγμα που θα βρει μιμητές.

Έτσι, ευχαριστούμε θερμά τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος. Υποστράτηγο κ. Μπουλούμπαση, για την βοήθεια του για να μας δοθούν (έστω και) έξι (6) συνολικά προσκλήσεις, προκειμένου να πραγματοποιήσουμε τελικά την εν λόγω συμβολική ενέργεια.

Η Δομή 1ης Φεβρουαρίου έχει ως όραμά της μία διαφορετική αθλητική (και όχι μόνο) κοινωνία, σημερινή και αυριανή. Προσπαθούμε, πρώτοι απ’ όλους εμείς, να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι. Προσπαθούμε, με όσες δυνάμεις η κοινωνία μας δίνει, υπερβάλλοντας εαυτούς πολλές φορές, να κάνουμε πράξη τις ιδέες μας.

Ζητούμε την συμπόρευση μαζί μας από κάθε ευαισθητοποιημένο άνθρωπο, από κάθε μέλος της κοινωνίας των πολιτών και επιτέλους και από τους φορείς της Πολιτείας, έτσι ώστε να κερδηθούν οι μάχες που δίνουμε, για τα αυτονόητα.

Υ.Γ. : Ανάμεσα στους φίλους του Άρη που θα είναι μαζί μας, θα βρίσκεται και το μέλος της Δομής 1ης Φεβρουαρίου που διαμένει μόνιμα στο πιο μακρινό σημείο σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα μέλη μας. Συγκεκριμένα στο Βανκούβερ του Καναδά, από όπου και ήρθε για τον τελικό Κυπέλλου και τη δράση της Δομής».