Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Η έμφαση της ΑΕΚ στην αναζήτηση του αντί-Αραούχο

09.06.24 | 19:41

Γράφει: Άκης Γεωργίου

H υπόθεση του αντί-Αραούχο είναι μια σοβαρή σπαζοκεφαλιά για την ΑΕΚ και τον Ματίας Αλμέιδα στο πλαίσιο της αναζήτησης του παίκτη που θα καλύψει το κενό του «Τσίνο». Και όταν λέμε το κενό του «Τσίνο» δεν εννοούμε τον περσινό του ρόλο ο οποίος ήταν συμπληρωματικός, αλλά τον ρόλο που είχε ο Αραούχο τη σεζόν 22-23, όταν ήταν ο πιο κομβικός παίκτης της ομάδας σε ότι αφορά τη συμβολή σε διάφορες παραμέτρους, όπως η πίεση ψηλά, η μεγάλη ένταση και η ταυτόχρονη προσφορά στη δημιουργία και στο σκοράρισμα.

Θέλει να είναι αρκετά προσεκτική στην επιλογή

Η ΑΕΚ, λοιπόν, υπό την επίβλεψη του Αργεντίνου τεχνικού, θέλει να είναι αρκετά προσεκτική ως προς την επιλογή του παίκτη που θα καλύψει το συγκεκριμένο κενό. Για αυτό οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλμέιδα απέρριψε την περίπτωση του 21χρονου Νενέ, ψάχνοντας μια πιο έτοιμη λύση για την κομβική αυτή θέση.

Τι δείχνει η συγκεκριμένη αναζήτησή

Η αναζήτησή του αντί-Αραούχο δείχνει ότι στο μυαλό του Αλμέιδα δεν έχει εγκαταλειφθεί η ιδέα της διατήρησης του 4-2-3-1. Το αναφέρουμε γιατί διανύουμε ένα καλοκαίρι στο οποίο κυκλοφορεί ως σενάριο η αλλαγή διάταξης, κυρίως λόγω της παρουσίας αρκετών χάφ στο ρόστερ τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν τη μετατροπή σε 4-3-3. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, λοιπόν, η ΑΕΚ πάει για έναν αξιόπιστο και μπαρουτοκαπνισμένο, έτοιμο αντί-Αραούχο ο οποίος θα μπορέσει να δώσει στην ομάδα αυτά που ο «Τσίνο» έδωσε την καλή του σεζόν, 22-23.

Τι ισχύει με τον ίδιο τον Αραούχο

Οριστική εξέλιξη δεν υπάρχει. Αυτό που η ίδια η ΠΑΕ επικοινώνησε είναι η μη αποδοχή της πρότασης που του έγινε την περασμένη άνοιξη. Ο Αραούχο δεν έκανε κάποια διαπραγμάτευση πάνω σε αυτή, ούτε η ΑΕΚ επανέφερε την πρόταση από τότε. Το θέμα έμεινε εκεί και ο Αραούχο φέρεται να είναι υπ’ ατμόν. Κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το τι τελικά θα ισχύσει, ωστόσο όλα δείχνουν πως η κατάσταση είναι προς το «δεν». Οι συντριπτικά μεγαλύτερες πιθανότητες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο ότι ο Αραούχο δε θα συνεχίσει στην ομάδα και θα συμβεί αυτό που περιγράφουμε πιο πάνω, θα πάει η ΑΕΚ δηλαδή για τον αντικαταστάτη του.