Εορδαϊκός, Θανάσης Κρυτσάνης Φωτογραφία: Eordaikos FC

Γ' Εθνική

Κρυτσάνης: «Δεν έχω διάθεση να συνεχίσω στην προεδρία του Εορδαϊκού» (vid)

23.05.24 | 15:58

Αποκαρδιωμένος από τον υποβιβασμό του Εορδαϊκού στο τοπικό και κυρίως τον τρόπο που αυτός ήρθε, δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας, Θανάσης Κρυτσάνης, στη χθεσινή (22/5) γενική συνέλευση στο Εργατικό κέντρο της Πτολεμαϊδας. Σύμφωνα με το e-ptolemeos, ο ισχυρός άνδρας της ομάδας επεσήμανε στην τοποθέτησή του: «Δεν έχω καμία διάθεση να συνεχίσω στην προεδρία της ομάδας. Σπατάλησα χρόνο και χρήμα αυτά τα χρόνια και έχω στερέψει ψυχολογικά και σωματικά. Η ομάδα έχει αποκτήσει αξιοπιστία, δεν έχει οφειλές και ό,τι και να γίνει, θα συνεχίσει να υπάρχει. Στόχος και σκοπός αυτής της συνέλευσης είναι το αύριο του συλλόγου. Κλείνουμε μια τετραετία σαν διοίκηση όπου ξοδέψαμε πολύ χρόνο και κοπιάσαμε ακόμα περισσότερο για να οικοδομήσουμε τον Εορδαϊκό. Είναι το brand name της περιοχής και δυστυχώς δεν πετύχαμε το στόχο της παραμονής κάτι που όλοι θέλαμε να γίνει και που θα έκανε πολύ εύκολα τα πράγματα τη νέα χρονιά».

«Θα περιμένουμε ως τις εκλογές, στο τέλος Ιουνίου»

Για να συνεχίσει ο Θανάσης Κρυτσάνης: «Στην αρχή της χρονιάς προσπαθήσαμε για συμμαχίες που δεν ευδοκίμησαν. Με βάση την πορεία του δεύτερου γύρου αποδείχθηκε πως δεν τις είχαμε τελικά ανάγκη και αν το γνωρίζαμε δεν θα το κάναμε αλλά έπρεπε να είμαστε ανοιχτοί προς όλους για βοήθεια στο ξεκίνημα, για να μην έχει κανείς να μας προσάψει κάτι. Στο δεύτερο γύρο κάναμε μόνο δυο ήττες και η τρίτη είδατε όλοι πώς ήρθε, ενώ κάναμε μόνο μια «φιλική» νίκη. Δεν είχαμε αλισβερίσι με κανένα και ίσως αυτό πληρώσαμε τελικά, γιατί αν δεν γινόντουσαν όλα όσα έγιναν θα ήμασταν 5 αγωνιστικές πριν το τέλος σωμένοι, υπό νορμάλ συνθήκες. Εκ του αποτελέσματος αποτύχαμε αλλά δώσαμε ευκαιρίες σε νέα παιδιά, έχοντας ομάδα με μέσο όρο ηλικίας 20-22,5, με μόνο 6 παίκτες εκτός δυτικής Μακεδονίας, ενώ το Δεκέμβριο ξοδέψαμε χρήματα για πάρουμε παίκτες που δεν βοήθησαν, αλλά έπρεπε να έχουμε ρόστερ. Δυστυχώς δεν παραμείναμε κάτι που θα ήταν πάρα πολύ καλό. Θα παραμείνω μόνο να βοηθήσω για να μη πάει η ομάδα στο Πρωτοδικείο και ελπίζω να έρθουν κάποιοι που να θέλουν την ομάδα πρωταγωνίστρια και πάλι. Οι εκλογές θα γίνουν τέλος Ιουνίου και θα περιμένουμε μέχρι τότε».

«Καθαρό πρόσωπο παντού»

Για να καταλήξει ο πρόεδρος του Εορδαϊκού: «Θα διασφαλίσω πως δεν θα παραμεληθεί και δεν θα καταστραφεί ό,τι χτίσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Η ομάδα έχει ένα καθαρό πρόσωπο παντού. Κάναμε λάθη και ίσως έπρεπε να τα διορθώσουμε πιο γρήγορα. Δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσει η ομάδα στα παλιά, έχουμε παιδιά να αγωνιστούν και να κατεβάσουμε την ομάδα αν δεν βρεθούν άνθρωποι να δημιουργήσουν μια ομάδα που θα πάει για πρωτάθλημα.

Ένας ανεκδιήγητος διαιτητής μας στέρησε την κατηγορία. Έχουμε και εμείς ευθύνες αλλά μετά το πέναλτι η ομάδα έπεσε ψυχολογικά. Φυσικά και ο κόσμος δεν έπρεπε να αντιδράσει έτσι γιατί θα έχουμε επιπτώσεις οικονομικές.

Δημιουργήσαμε πολύ καλές σχέσεις με όλες τις ομάδες, πετύχαμε πολλά πράγματα, είχαμε κάνει καλό κορμό για να είμαστε καλύτεροι τη νέα χρόνια και αυτό μας στενοχωρεί ακόμα πιο πολύ.

Μας βοήθησαν αρκετοί επαγγελματίες και χορηγοί και εδώ θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια Παντελίδη που φιλοξένησε αφιλοκερδώς όλους τους παίκτες που ήρθαν για δοκιμές και δεν ήταν και λίγοι.

Ο κόσμος μπορούσε να ήταν περισσότερος και σε άλλα παιχνίδια όχι μόνο στο τελευταίο και αν γινόταν θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα σε κάποια παιχνίδια.

Είχαμε πολύ καλές διαιτησίες πλην δυο και φτάσαμε στη πηγή, χωρίς να πιούμε νερό. Αυτό ίσως οφείλεται λόγω των προσωπικών σχέσεων που είχαν άλλες ομάδες, ενώ εμείς είχαμε το 1/3 του μπάτζετ άλλων, κάτι που δε φάνηκε στο γήπεδο με τους παίκτες μας να βάζουν τα… γυαλιά σε πολλές ομάδες.

Από όλα αυτά τίποτα δεν θα γινόταν αν δεν είχα τη βοήθεια των άλλων παιδιών της διοίκησης και θα κάνω ιδιαίτερη μνεία στον Ρένο Κωνσταντινίδη που ήταν ο δεύτερος οικονομικός πυλώνας, τον Κώστα Γαβριηλίδη που «τάιζε» την ομάδα, τον Γιώργο Ζαχαριά που έκανε πολλές θυσίες για την ομάδα, τον γιατρό όπως και τα υπόλοιπα παιδιά. Αυτό που δημιουργήσαμε με τόσο νέα παιδιά να βοηθάνε διοικητικά δεν πρόκειται να ξαναγίνει.

Ο Παναγιώτης Πλακεντάς ήταν κοντά μας και σαν φυσικό πρόσωπο και ως Δήμαρχος, ενώ πιστεύω ότι ο Δήμος θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο οικονομικά, αλλά για να μην το έκανε μάλλον δεν θα μπορούσε να γίνει.

Οι ομάδες της Περιφέρειας πρέπει να στηρίζονται στην κοινωνία, αφού τα μοντέλα επιχειρηματιών έχουν αποτύχει.
Η ομάδα δεν έχει χρέη, έχει αθλητικό κέντρο και είμαι χαρούμενος με όσα πετύχαμε, αλλά δεν μπορεί να πηγαίναμε σε χωριά που είχαν 300 άτομα στο γήπεδο και εμείς μεγάλη πόλη όχι.

Η ομάδα και χωρίς εμένα θα «τρέξει» κανονικά γιατί έχουμε δημιουργήσει τις βάσεις για να γίνει κάτι τέτοιο.

Η ομάδα πλέον στηρίζεται από τους επαγγελματίες και σίγουρα δεν θα πάει πρωτοδικείο.
Οι εκλογές θα γίνουν στις 31 Ιουνίου όπου θα γίνει και ο απολογισμός».

Πριν τη συνέλευση βραβεύτηκαν κάποιοι υποστηρικτές του Εορδαϊκού, ενώ μίλησαν ακόμα ο γραμματέας της ομάδας, Αναστάσιος Ταϊρίδης και ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας, Παναγιώτης Πλακεντάς.

Πλακεντάς: «Αξιοπιστία και νοικοκυριό – Καταλαβαίνω την απογοήτευση»

Ο Δήμαρχος τόνισε από την πλευρά του: «Ο απολογισμός της χρονιάς θα γίνει στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση. Αν δεν υπάρχει αυτή η διοίκηση δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Η ομάδα έκανε μια τίμια προσπάθεια και όπως γράφει και η ταμπέλα που υπάρχει στο γήπεδο, όλοι μια παρέα Εορδαία. Αυτό ήταν η διοίκηση μια παρέα, μια οικογένεια.

Πήραν την ομάδα από το μηδέν και δημιούργησαν πολλά πράγματα όλα αυτά τα χρόνια αλλά και φέτος.
Η ομάδα απέκτησε αξιοπιστία, έγινε νοικοκυριό και καταλαβαίνω απόλυτα την απογοήτευση του Θανάση, αλλά όπως λένε ΄Επιτρέπεται να πέσεις, αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς’.

Μπορώ να πάρω πρωτοβουλίες και να μιλήσουμε με ανθρώπους για στήριξη αλλά με χαρτιά αυτή τη φορά. Πρέπει όλοι να στηρίξουμε αυτή τη διοίκηση και να κάνουμε πράξη το όραμα τους. Αν γίνει αυτό με διάλειμμα ενός χρόνου η ομάδα θα επιστρέψει και θα πρωταγωνιστήσει.
Αν κάνουμε πισωγύρισμα τώρα θα πάμε ποδοσφαιρικά πάρα πολύ πίσω.

Είναι ανάγκη να συνεχίσει αυτή η διοίκηση πλαισιωμένη από όλους μας και να πάρουμε πρωτοβουλίες για να βοηθήσουμε».