Μακεδονικός Φωτογραφία: Makedonikos Fc

Superleague 2

Μακεδονικός: Έτοιμος για… πρωτιά στις υποδομές, με Κ15 και Κ17 στη Super League

11.06.24 | 23:30

Προφορική έγκριση για παρουσία και δεύτερου τμήματος στα πρωταθλήματα υποδομών της Super League φέρεται να έχει εξασφαλίσει ο Μακεδονικός.

Μετά την περσινή παρουσία της «πράσινης» Κ15 στο κορυφαίο πρωτάθλημα του συγκεκριμένου κλιμακίου, έρχονται δυο… πρωτιές για την ομάδα της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη αφορά και στο τμήμα Κ17, που αναμένεται να πάρει «βάπτισμα πυρός» επίσης σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας, ενώ η δεύτερη έγκειται στο ότι αυτό θα συμβεί για το Μακεδονικό, για παρθενική φορά με δυο τμήματα ταυτόχρονα σε επίπεδο Super League, δείγμα της δουλειάς σε βάθος που γίνεται στο σύλλογο σε υποδομές και εγκαταστάσεις.

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που παίζουν αμερικανικό ποδόσφαιρο, άτομα που παίζουν ποδόσφαιρο και γρασίδι

Η Κ15 πέρυσι μάλιστα πήρε και το πρωτάθλημα στην ΕΠΣΜ, βγήκε 4η στον Δ΄ όμιλο στην κανονική διάρκεια, ενώ ήταν η μόνη αυτού του γκρουπ στη Super League που προερχόταν από τη δεύτερη κατηγορία.

Αυτά βεβαίως αναμένεται σύντομα να επικυρωθούν και τυπικά, τη στιγμή που και η Κ19 του Δημήτρη Γκούντα είχε πέρυσι αξιόλογη πορεία στους Νέους της Super League 2, προωθώντας τέσσερα παιδιά στην πρώτη ομάδα, τους Χερίδη, Γρηγοριάδη, Βλάχο και Μαργαριτίδη (οι τρεις πρώτοι άφησαν το αποτύπωμά τους).

Όσο για τους Γιώργο Παυλάκο και Στέλιο Μαλεζά, συνεχίζουν το… τουρ στη Βραζιλία, διευρύνοντας το πλαίσιο συνεργασίας με τη Σάο Πάουλο και πιθανότατα το βράδυ της Παρασκευής (14/6) γυρνούν στη Θεσσαλονίκη, ενδεχομένως με… ενδιαφέρουσα λίστα παικτών με «λάτιν χρώμα» στις «αποσκευές» τους, μετά το πρώτο deal του φθινοπώρου με τον Πέδρο Λούκας.