ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Τελευταία Νεα

Μητσοτάκης για Τελικό Κυπέλλου: «Εμείς θα διασφαλίζαμε την ασφαλή τέλεση, όπως στο Conference»

18.05.24 | 10:50

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» και μίλησε για τη γενικότερη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην αθλητική βία, τονίζοντας πως πλέον η κατάσταση στα ελληνικά γήπεδα μοιάζει με αυτή σε ευρωπαϊκά.

Παράλληλα αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στη συστηματική δουλειά που έγινε για να εντοπιστούν οι δράστες της δολοφονίας του Λυγγερίδη, ενώ μίλησε και για τον Τελικό Κυπέλλου «ρίχνοντας» το μπαλάκι στην ΕΠΟ, όπως ακριβώς έκανε και ο Παύλος Μαρινάκης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Για τη βία στα γήπεδα

«Να δούμε πού ήμασταν πριν από ένα ή δύο χρόνια. Υπήρχε έντονο πρόβλημα βίας στα γήπεδα και εντός και εκτός γηπέδου. Κάποια στιγμή έπρεπε να πάρουμε σκληρές αποφάσεις, θυμάστε την κριτική που μας ασκήθηκε και από φιλάθλους, επειδή κλείσαμε τα γήπεδα μέχρι να λειτουργήσουν οι κάμερες και να λειτουργήσει καλύτερα το ηλεκτρονικό εισιτήριο με απόλυτη ταυτοποίηση. Μέχρι σήμερα, χρειάζεται προσοχή γιατί μένει ακόμη μία αγωνιστική και το πρωτάθλημα θα κριθεί αύριο, η εικόνα είναι τελείως διαφορετική».

«Πλέον ο οικογενειάρχης μπορεί να πάρει τα παιδιά του στο γήπεδο»

«Μοιάζει με ευρωπαϊκά γήπεδα, μπορεί ο οικογενειάρχης να πάρει τα παιδιά του στο γήπεδο και αυτό έγινε, όχι μόνο γιατί βάλαμε το πλαίσιο παρακολούθησης. Οι αυτοματοποιημένες ποινές παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο και επέμενα σε αυτό. Πέφτει κροτίδα, αυτόματη τιμωρία, ξαναπέφτει, διπλασιασμός της ποινής. Χωρίς πολύ δράμα, χωρίς συζητήσεις. Ναι, παρεμβαίνουμε σε θέματα δημόσιας τάξης και ασφάλειας».

Για τη δολοφονία Λυγγερίδη

«Ταυτόχρονα μετά την δολοφονία το Γιώργου Λυγγερίδη, έγινε μία συστηματική δουλειά από την αστυνομία, η οποία έγινε με εχεμύθεια και με υψηλό βαθμό τεκμηρίωσης, με πλούσιο ανακριτικό υλικό, για μία οργανωμένη συμμορία, η οποία ασκούσε συστηματικά βία. Θα αποδοθούν ευθύνες και θα καταδικαστούν άνθρωποι πιστεύω, δεν παρεμβαίνω στη δικαιοσύνη, αλλά βλέπω ένα πλούσιο υλικό και πολύ τεκμηριωμένο, ώστε να γνωρίζουν όλοι ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις συνέπειες του νόμου και την αυστηρότητα που ο ίδιος ο νόμος προβλέπει γι’ αυτά τα περιστατικά».

Για τον τελικό του Κυπέλλου

«Για τον τελικό του Κυπέλλου, δεν έχει καμία ανάμειξη η κυβέρνηση σε αυτό. Ήταν αποκλειστική ευθύνη της ΕΠΟ και των ομάδων, εμείς θα διασφαλίζαμε την ασφαλή τέλεση του τελικού και με φιλάθλους. Όπως το κάνουμε και με τον τελικό του Conference League. Είναι μία επιχείρηση που έχει τις προκλήσεις της, αλλά έχω την απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική αστυνομία, σε συντονισμό με την UEFA, γιατί όταν διοργανώνει μία χώρα τέτοια διοργάνωση υπάρχουν και πρωτόκολλα».

Για τον ορισμό του Ευαγγελισμού ως νοσοκομείο περίθαλψης για τον τελικό

«Και θα το πω γιατί με ενόχλησε, το επίπεδο του λαϊκισμού της αντιπολίτευσης, μία ανάρτηση του αρχηγού της αντιπολίτευσης, γιατί ορίστηκε βάσει πρωτοκόλλου της UEFA, ένα νοσοκομείο αναφοράς, ο “Ευαγγελισμός” ως το νοσοκομείο για την περίπτωση που οι επίσημοι χρειαστούν περίθαλψη. Γίνεται σε κάθε αγώνα, γιατί έτσι ορίζει το πρωτόκολλο. Πάνω σε αυτό έσπευσαν να κάνουν κάποιοι κριτικοί, ότι έχουμε νοσοκομεία δύο ταχυτήτων. Έχει το ΕΣΥ τα προβλήματά του, αλλά να βάλουμε φρένο στον λαϊκισμό».