Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Ολυμπιακός: Οι αποφάσεις του Μεντιλίμπαρ για την Κ-19

10.06.24 | 21:30

Όπως έχουμε πει εδώ και μέρες ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Ολυμπιακού βρίσκεται σε εξέλιξη, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να έχει κάνει τις εισηγήσεις του και την διοίκηση να προχωράει τις διαπραγματεύσεις.

Σε αυτό το στάδιο προτεραιότητα έχει δοθεί στα συμβόλαιο και στους δανεισμούς που ολοκληρώνονται με στόχο να μείνουν όλοι όσοι είχαν ρόλο στην ομάδα που έφτασε μέχρι την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου. Ακόμα και τους πιο μεγάλους σε ηλικία όπως ο Ιμπόρα και ο Γιόβετιτς ο Ολυμπιακός προσπαθεί να τους κρατήσει.

Ένα ερώτημα που απασχολεί αρκετούς είναι τι θα κάνουν οι Πειραιώτες με την ομάδα Νέων που ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης και δεδομένα έχει πολύ ταλέντο στις  τάξεις της. Το ερώτημα αυτό δεν έχει ακόμα απάντηση αφού ο Μεντιλίμπαρ δεν έχει αποφασίσει ακόμα. Κάτι που αναμένεται να συμβεί σύντομα. Ίσως να περιμένει την εξέλιξη των υπόλοιπων υποθέσεων για να δει τι κενά θα προκύψουν και έτσι να καταλήξει στο ποιοι θα προβιβαστούν στην πρώτη ομάδα ανάλογα με την θέση που αγωνίζονται.

Όπως έχει δείξει μέχρι τώρα ο Βάσκος τεχνικός δεν έχει κανένα πρόβλημα να εμπιστευθεί νέους σε ηλικία παίκτες, πόσω μάλλον όταν ο σύλλογος έχει στο δυναμικό του τους καλύτερους ευρωπαίους στην ηλικία τους. Ποδοσφαιριστές όπως ο Κωστούλας, ο Παπακανέλλος, ο Πνευμονίδης, ο Μουζακίτης, ο Κουτσίδης και ο Σίνα έχουν πιθανότητες να ακολουθήσουν αρχικά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ώστε να τους δει ο προπονητής σε επίπεδο πρώτης ομάδας.

Ακόμα όμως και όσοι προωθηθούν από φέτος θα εκμεταλλευτούν από τον σύλλογο, αφού άπαντες έχουν καταλάβει πως πρόκειται για χρυσή φουρνιά. Εξάλλου ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης πριν λίγο καιρό έκανε λόγο για άμεση αξιοποίηση κάποιων εξ αυτών.