Πανσερραϊκός Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Πανσερραϊκός: Aπαισιόδοξος ο Αντιδήμαρχος Έργων για το γήπεδο (vid)

20.05.24 | 00:36

Μιλώντας στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, «ΔΙΚΤΥΟ», ο Σάκης Γάτσιος, Αντιδήμαρχος Υποδομών και Έργων, δήλωσε απαισιόδοξος για τις απαιτούμενες παρεμβάσεις άμεσα στο γήπεδο του Πανσερραϊκού. Επισημαίνοντας ο ίδιος ότι ο χρόνος πιέζει, στα ταμεία υπάρχουν διαθέσιμες περί τις 675.000 ευρώ, ενώ συνολικά το έργο χρειάζεται περί τα 4 εκατομμύρια ευρώ. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

«Υπάρχει ένα διαθέσιμο ποσό, γύρω στις 600.000 ευρώ, με βάση τη μελέτη που έχει γίνει, της στατικής επάρκειας του γηπέδου και τα τεύχη δημοπράτησης που υπάρχουν. Για να αποκατασταθούν οι ζημιές και οι βλάβες που υπάρχουν, για να καταστεί επαρκές και ασφαλές το γήπεδο, θέλει 4 εκατομμύρια. Δεν υπάρχει περίπτωση στο επόμενο διάστημα να γίνουν αυτές οι εργασίες, επ΄ ουδενί λόγο».

«Υπάρχουν δυο προτάσεις – Χρονοβόρες διαδικασίες»

Για να συνεχίσει ο Σάκης Γάτσιος: «Με τις 600 χιλ. ευρώ θα έλεγα ότι δε προλαβαίνουμε, δεν υπάρχει χρόνος για εργασίες. Το ποιες εργασίες θα αποφασιστεί να γίνουν, είναι ένα ζήτημα. Υπάρχουν δυο προτάσεις, η μια είναι να γκρεμιστεί εντελώς η μια κερκίδα και να γίνει μια νέα, λυόμενη κερκίδα. Η άλλη πρόταση είναι να γκρεμιστεί κατά το ήμισυ η υπάρχουσα κερκίδα, ώστε να στηριχθεί όσο μπορεί και στη δυτική κερκίδα να γίνει ένα στέγαστρο, που θα υποστηλωθεί μόνο στο συγκεκριμένο χώρο, 30 μέτρα πχ. Είναι διαδικασίες χρονοβόρες, δε ξέρω αν θα μπορέσουν να προχωρήσουν και να υλοποιηθούν, στο επόμενο χρονικό διάστημα του καλοκαιριού που απαιτείται. Προφανώς να φτάνουν οι 600.000 ευρώ, αλλά έχει διαδικασία για να ολοκληρωθούν».

«Απόφαση συλλογική, περιμένουμε να δούμε ποια λύση θα επιλεγεί»

Για να καταλήξει ο Αντιδήμαρχος Υποδομών και Έργων: «Η Δήμαρχος (σ.σ. Βαρβάρα Μητλιάγκα) έχει επαφή και επικοινωνία με την ΠΑΕ, δεν έχω εγώ πληροφόρηση. Με έχουν πληροφορήσει ότι θέλει η ΠΑΕ να γκρεμιστεί η ανατολική κερκίδα, δε γνωρίζω ακριβώς. Είναι απόφαση πιο συλλογική, όχι ενός ανθρώπου. Περιμένουμε να δούμε ποια λύση θα επιλεγεί. Είναι γενικότερο θέμα, που πρέπει να συναποφασιστεί σε επίπεδο Δήμου και σε επίπεδο συνεργασίας με την ΠΑΕ Πανσερραϊκός.