Λιντχαουτ Χουάνκαρ Φωτογραφία: Intime

Διαιτησία

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Τι είδε ο Λίντχαουτ στη φάση του Χουάνκαρ;

16.05.24 | 17:35

Γράφει: Avatar photo

Ο Ολλανδός Άλλαρντ Λίντχαουτ ολοκλήρωσε χωρίς προβλήματα το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (4-1). Ο Ολλανδός ρέφερι δεν καταλόγισε πέναλτι όταν η μπάλα ήρθε σε επαφή με το χέρι του Χουάνκαρ μέσα στην περιοχή των πράσινων γιατί θεώρησε ότι ήταν σε φυσική θέση.

Μόλις ολοκληρώθηκε το ημίχρονο, τον πλησίασε ο Ρασβάν Λουτσέσκου και τον ρώτησε για την φάση, λέγοντας: «Δεν έχω δει τη φάση αλλά μου είπαν οι συνεργάτες μου ότι έγινε χέρι από τον παίκτη του Παναθηναϊκού».

Πετάχτηκε ο Καρυπίδης και συμπλήρωσε: «Ελέγχθηκε η φάση στο VAR;». Ο Λίντχαουτ εξήγησε ατάραχος και στους δύο πως διαχειρίστηκε τη φάση και τον λόγο που δεν έδειξε την άσπρη βούλα. Τους είπε ακριβώς ότι αναφέραμε παραπάνω.

«Ήσουν πειθαρχικά σωστός»

Ο Βασίλης Τεροβίτσας, ο παρατηρητής διαιτησίας του αγώνα, είπε στον Ολλανδό ρέφερι ότι ήταν απόλυτα σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο της αναμέτρησης. Συμφώνησε αρχικά για το χέρι του Χουάνκαρ και πρόσθεσε ότι ήθελε να δει ξανά τη φάση πριν στείλει την έκθεση του στην ΚΕΔ, προκειμένου να είναι απόλυτα σίγουρος.

Υπήρχε και άλλη φάση στην οποία ζήτησαν πέναλτι οι γηπεδούχοι. Μετά από μία πτώση του Κουλιεράκη στην αντίπαλη περιοχή. Ο Τεροβίτσας είχε την ίδια άποψη με τον Λίντχαουτ. Ότι δηλαδή ο διεθνής αμυντικός του ΠΑΟΚ έκανε θέατρο. Επιπλέον επισήμανε ότι ήταν δύσκολη η απόφαση για τον διαιτητή, που δεν χρειάστηκε τη βοήθεια του VARίστα.

Ο Ολλανδός έκρινε άμεσα και σωστά ότι δεν υπήρξε παράβαση. Ο Λίντχαουτ αποχώρησε από το γήπεδο της Τούμπας, λέγοντας τα καλύτερα για τη φιλοξενία και την ατμόσφαιρα στο ματς.