Φωτογραφία: Eurokinissi

Ολυμπιακός

Tο πρωτάθλημα δεν χάθηκε στην Τούμπα

13.05.24 | 08:28

Επί ημερών Μεντιλίμπαρ ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει πολλά μικρά ή μεγάλα «θαύματα», ωστόσο αυτό που καλούνταν να κάνει για να πάρει το πρωτάθλημα έμοιαζε ανυπέρβλητο.

Μετά από μια τέτοια υπέρβαση σαν αυτή που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» απέναντι στην Άστον Βίλα με την πρόκριση στον τελικό του Conference League έπρεπε να νικήσουν μέσα σε μια εβδομάδα σε Τούμπα, Λεωφόρο και την ΑΕΚ στο Φάληρο.

Ε, αυτά δεν γίνονται, όπως φάνηκε και το βράδυ της Κυριακής.

«Στόχος το ευρωπαϊκό εισιτήριο»

Ο Ολυμπιακός πήγε στην Θεσσαλονίκη άδειος πνευματικά και από δυνάμεις και σε ένα ματς λεπτομερειών με λίγες καλές φάσεις, όλα τελείωσαν όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Δεν υπήρχε άλλη βενζίνη στο ντεπόζιτο για να φέρει για ακόμα μια φορά τούμπα τα προγνωστικά η ομάδα του Μεντιλίμπαρ.

Οι Πειραιώτες θα παίξουν πλέον τα τελευταία δύο παιχνίδια με στόχο να εξασφαλίσουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος.

Ο στόχος του τίτλου τελείωσε, αλλά το πρωτάθλημα προφανώς δεν χάθηκε το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα. Χάθηκε νωρίτερα στα playoffs.

Στο ματς με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και σε αυτό με τον Άρη  στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Δύο ματς που βάση εικόνας  και ευκαιριών έπρεπε να τα κερδίσουν και να πάρουν έξι πόντους.

Αντί για έξι όμως πήραν δύο γιατί οι αντίπαλοι τερματοφύλακες αναδείχθηκαν  πολυτιμότεροι του αγώνα.

Άλλα τα δεδομένα την επόμενη σεζόν

Αν θέλουμε να πάμε ακόμα πιο πίσω, το πρωτάθλημα χάθηκε στο δίμηνο του Καρβαλιάλ.

Φαντάζομαι κανείς δεν αμφιβάλει για το που θα κατέληγε ο τίτλος αν ο Μεντιλίμπαρ είχε έρθει στα μέρη μας μερικές εβδομάδες νωρίτερα.

Ο Βάσκος όχι απλά έδωσε νόημα στη σεζόν του Ολυμπιακού αλλά τον οδήγησε σε ιστορικά επιτεύγματα στην Ευρώπη και τον έφερε σε κατάσταση να εξαρτάται το πρωτάθλημα αποκλειστικά από αυτόν τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος.

Στον Πειραιά ξέρουν πως στο επόμενο πρωτάθλημα με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο από την αρχή της σεζόν, με τη δική του ομάδα, τα δεδομένα για τον τίτλο θα είναι εντελώς διαφορετικά.

Η κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου φυσικά και αποτελεί τον μεγάλο στόχο της χρονιάς, αλλά η ομάδα πρέπει να πάει στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία και χωρίς το επιπλέον βάρος του ευρωπαϊκού εισιτήριου για την επόμενη σεζόν.