Γιάννης Βρούτσης αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Φωτογραφία: Eurokinissi

ΓΓΑ

Βρούτσης για δολοφονία Λυγγερίδη: «Μέχρι τέλους η υπόθεση – Να ανακαλυφθούν και οι ηθικοί αυτουργοί»

28.04.24 | 13:11

Στο διαφορετικό περιβάλλον που υφίσταται πλέον στα ποδοσφαιρικά γήπεδα σε σχέση με ό,τι υπήρξε τις προηγούμενες δεκαετίες, ως αποτέλεσμα του νέου αθλητικού νόμου, αναφέρθηκε ο Γιάννης Βρούτσης.

Με δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού υποστήριξε πως, αν και στην αρχή οι ΠΑΕ είχαν τις ενστάσεις τους για τον νέο νόμο, τελικώς βλέπουν με θετικό μάτι τις νέες διατάξεις.

Ακόμη, μέσω της εκπομπής «Σαββατοκύριακο από τις έξι», ο κ. Βρούτσης τόνισε πως η στάση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη περί καμίας ανοχής «σε αθλητικές παραβατικές συμπεριφορές», με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, ενώ σημείωσε πως για την αντιμετώπιση της βίας μέσα στα γήπεδα, για πρώτη φορά εδώ και χρόνια υπάρχει μια σοβαρή αντιμετώπιση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Βρούτσης:

«Ξεκάθαρη η στάση μας, καμία ανοχή σε αθλητικές παραβατικές συμπεριφορές», σημείωσε αρχικά ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε πως για την αντιμετώπιση της βίας μέσα στα γήπεδα, για πρώτη φορά εδώ και χρόνια υπάρχει μια σοβαρή αντιμετώπιση.

Όσον αφορά την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Λυγγερίδη, είπε ό,τι η υπόθεση θα φτάσει στο τέλος και «θα συνεχιστεί μέχρι να ανακαλυφθούν και οι ηθικοί αυτουργοί». Ακολούθως ο αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού επισήμανε ό,τι με το νέο αθλητικό νόμο υπάρχει ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον από ό,τι υπήρξε τις προηγούμενες δεκαετίες.

Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι «με τα νέα μέτρα θα δούμε σημαντικές αλλαγές στη νέα αθλητική περίοδο». Πλέον, τα πιο σύγχρονα συστήματα θα υπάρχουν μέσα στα γήπεδα, ψηφιακές κάμερες τελευταίας τεχνολογίας και ταυτοπροσωπία. «Οι ΠΑΕ αρχίζουν να βλέπουν θετικά το νέο νόμο, παρότι στην αρχή υπήρχε ένας προβληματισμός, διότι ο νόμος είναι πολύ αυστηρός και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση» τόνισε.

Για το νέο σύστημα εισιτηρίων, υπογράμμισε: «Σε λειτουργία 100% το νέο σύστημα εισιτηρίων τη νέα περίοδο. Το σύστημα ξεκίνησε να λειτουργεί με το θέμα της ταυτοπροσωπίας για πρώτη φορά φέτος, αλλά δώσαμε και τη δυνατότητα να υπάρχει και το άλλο σύστημα ταυτόχρονα για να μην υπάρχει συνωστισμός του κόσμου τώρα που τελειώνει το πρωτάθλημα έξω από τις θύρες». Εντωμεταξύ, οι κάμερες έχουν μπει σε όλα τα γήπεδα και θα είναι σε πλήρη λειτουργία τη νέα περίοδο.

«Είναι οι πιο σύγχρονες κάμερες σε επίπεδο Ευρώπης», είπε ο αναπληρωτής υπουργός και συνέχισε: «Οι κάμερες παρακολουθούν με βάση το νόμο κάθε γωνιά του γηπέδου, ακόμα και τα αποδυτήρια, τα οποία μέχρι τώρα υπήρχε κενό και δικαιολογημένα οι διαιτητές και οι παράγοντες των φιλοξενούμενων ομάδων διαμαρτύρονταν».

Επιπλέον, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ό,τι αυτό που γίνεται με τα εισιτήρια στις ποδοσφαιρικές ομάδες θα επεκταθεί και στις ομάδες του μπάσκετ στη νέα αγωνιστική περίοδο, «άρα βλέπετε ό,τι προχωρούμε οργανωμένα, συντονισμένα, κυρίως με αποφασιστικότητα και με δικαιοσύνη».

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού ανέφερε ό,τι γίνονται σημαντικές αλλαγές για την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών της χώρας και «Στα επόμενα δύο χρόνια όλα τα εθνικά αθλητικά κέντρα φιλοδοξούμε να ξαναγίνουν στολίδια για τον αθλητισμό της χώρας μας».