Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, πραγματοποιεί δηλώσεις Φωτογραφία: Eurokinissi

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Βρούτσης: «Πρώτη φορά θα ακούσετε υπουργό να λέει, “εύχομαι να μην εφαρμοστεί ο νόμος μου”» (vid)

05.02.24 | 22:12

Αυστηρό μήνυμα με φόντο την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας έστειλε ο Γιάννης Βρούτσης από τη Θεσσαλονίκη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού έδωσε το «παρών» στην κοπή της πίτας των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων. Εκεί βρέθηκαν και σημαντικές αθλητικές προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού, όπως η «χρυσή» Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Ολυμπιονίκης της Γυμναστικής Βασίλης Τσολακίδης, ο Παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης, οι πρωταθλητές Ευρώπης στο Euro 2004, Ζήσης Βρύζας και Άγγελος Χαριστέας, ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Γιάννης Γιαννούλης και πολλοί άλλοι.

Στο περιθώριο της παρουσίας του στην εκδήλωση, ο κ. Βρούτσης πραγματοποίησε δηλώσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, μέσω των οποίων -μεταξύ άλλων- έκανε λόγο για μέτρα που δεν υπήρχαν μέχρι σήμερα.

Αναφερόμενος στον νέο αθλητικό νόμο που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή, ανέφερε ότι είναι θετικό που ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία, «πρωτοφανή για αθλητικό νόμο», καθώς «όλα τα κόμματα προσπαθήσαμε να βρούμε κοινές λύσεις».

Το δεύτερο θετικό στοιχείο σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, είναι ότι από 13 Φεβρουαρίου που ανοίγουν ξανά τα γήπεδα της Super League, «δεν ανοίγουν στο ίδιο περιβάλλον».

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Βρούτσης: «Από 13 Φεβρουαρίου και μετά έχουμε τόσο αυστηρές κυρώσεις, που πρώτη φορά θα ακούσετε υπουργό να λέει, “εύχομαι να μην εφαρμοστεί ο νόμος μου”».

Όπως είπε, οι κυρώσεις για παραβατικότητα θα είναι τόσο αυστηρές, «που προβλέπουν τα γήπεδα να είναι κλειστά το ένα μετά το άλλο για τους φιλάθλους».

Βρούτσης: «Όποιος μπαίνει στα γήπεδα, θα ξέρει ότι γνωρίζουμε το όνομά του, τη διεύθυνσή του, πού μένει»

Ο αναπληρωτής υπουργός διευκρίνισε: «Δεν παρεμβαίνουμε στο πρωτάθλημα, δεν παρεμβαίνουμε στη βαθμολογία. […] Η ασφάλεια του φιλάθλου μας δίνει το δικαίωμα να τη θέτουμε ως προτεραιότητα».

Στη συνέχεια ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε και στα επόμενα βήματα που θα γίνουν για να εφαρμοστεί ο νέος αθλητικός νόμος: Από 6 Μαρτίου θα μπουν «παντού κάμερες, που δεν υπήρχαν μέχρι τώρα. Κάμερες που θα βλέπουν στοχευμένα κάθε χιλιοστό του γηπέδου. Σε όλη την Ελλάδα. Και στα 14 γήπεδα».

Εν συνεχεία, από 9 Απριλίου θα υπάρξει ταυτοπροσωπία στα γήπεδα. «Δηλαδή, όποιος μπαίνει, θα ξέρει ότι γνωρίζουμε το όνομά του, τη διεύθυνσή του, πού μένει… Αυτά είναι μεταρρυθμίσεις που δεν υπήρχαν μέχρι σήμερα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε τις δηλώσεις του Γιάννη Βρούτση: